Foto: LETA
Iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (attēlā) vizuālajām pārmaiņām neesot nekāda sakara ar īpašiem notikumiem viņas privātajā dzīvē vai pavērsieniem karjerā, tomēr viņa atzīst, ka melnus matus vēlas nokrāsot brīžos, kad grib būt stingrāka.

"Tagad mēģinu atkal kļūt par gaišmati, bet tas nav tik viegli kā pretējais process - kļūšana par tumšmati. Vēl kādu laiku būs jāapmeklē frizieris, kamēr izdosies atgūt iepriekšējo - gaišo - matu krāsu," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Mūrniece.

Ministre tāpat pauž uzskatu, ka lietišķa sieviete nebūt nenozīmē to pašu, ko neinteresanta sieviete. "Lietišķa sieviete var būt arī interesanta un krāsaina, bet tādās robežās, lai citiem cilvēkiem tas liktos pieņemami. Amatpersona nevar ar savu tērpu vai stilu aizēnot to, ko dara, vai likt citiem runāt tikai par  to, kā izskatās."

Šobrīd Mūrnieces dzīvē ir posms, kad viņa cenšas būt sievišķīgāka un vairāk sāk valkāt svārkus. "41 gada vecumā puicisko stilu laikam spiestā kārtā beidzot jāmaina pret sievišķīgu. Tērpus izvēlos pēc tā, kas pašai patīk, nevis, kas nu kurā mirklī ir modē.

Liela daļa manas garderobes ir melnā krāsā. Arī šo ieradumu apzināti mēģinu mainīt, vairāk domājot par ko priecīgāku. Laikam sliktas emocijas, kādas politikā neizbēgami ir katram, gribas kompensēt ar gaišāku vai krāsaināku apģērbu," stāsta Mūrniece, kura vasarā beigs pildīt iekšlietu ministres pienākumus.

Uz jautājumu, cik daudz laika sev atliek sievietei, kurai jāapvieno ministres, sievas un māmiņas pienākumus, Mūrniece atbild: "Bez tā, ka esmu mamma, sieva un ministre, esmu sieviete, kurai par sevi jārūpējas. Noteikti to nedaru uz bērnu vai darba rēķina.

Un skaidri zinu, ka dienās, kad viss liekas slikti, īpaši svarīgi ir labi izskatīties - pašapziņai un drošības sajūtai. Tādēļ dažreiz tiešām mostos piecos no rīta, lai paspētu sevi savest kārtībā. Ļoti reti krāsojos, bet tad, kad zinu, ka visi gaida saskumušu un noraudājušos iekšlietu ministri, no rītiem eju uz salonu skumjas nogrimēt," smaidot atzīst Mūrniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!