Foto: LETA
Piektdien Latvijā sākas Lieldienu brīvdienas, un svētku tradīcijas netiks aizmirstas arī ekspremjera Aigara Kalvīša (attēlā) ģimenē, kurš arī šogad piedalīsies olu kaujās ģimenes lokā, kurās allaž cenšas izmantot viltību ar akmens olu.

"Mūsu ģimenē tradīcijas ir kā jau visiem - krāsojam olas. Vienmēr tās krāsojam jau sestdienas vakarā. Un cenšamies izmantot tikai dabīgās krāsas: sīpolu mizas, putraimus, kārklu miziņas. Bet nekad jau nevar zināt, kādas tās beigās sanāks," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Kalvītis.

Tradicionāli Lieldienās Kalvīšu saime rīko arī olu ripināšanas sacensības un olu kaujas, kurās ekspremjers allaž cenšoties izmantot kādu viltību.

"Man ir tāda ļoti skaista ola no tirkīza akmens, ko atvedu no Andu kalniem, no Peru. Bet katru gadu jau ir arvien grūtāk kādu apmānīt," smej "trekno gadu" premjers un atzīst, ka smādēta netiek arī šūpošanās, lai odi nekož.

"Mums ģimenē ir daudz bērnu - mani un krustbērni, tāpēc no rīta dārzā slēpjam olas, ko atnesis Lieldienu zaķis, un bērni iet meklēt. Lieldienās apēdam daudz olu. Vienmēr vārām ap 60 olām, lai ir, ko uzdāvināt arī citiem" stāsta politiķis.

Savukārt uz jautājumu, vai bērnībā pats ticējis Lieldienu zaķim, Kalvītis atbild, ka tolaik gan svētki viņam esot saistījušies tikai ar olu krāsošanu.

"Tajos gados Lieldienu zaķis nebija tik populārs. Bērni runāja, ka ir zaķis, kurš dēj olas, bet tas nebija tik populāri. Pēdējos gados Lieldienu zaķis ir kļuvis daudz populārāks, bet tas ir tikai tāds šokolādes ražotāju mārketinga triks," secinājis pieredzes bagātais politiķis.

Baznīcas un Lieldienu pasākumu apmeklējumi Kalvīša ģimenē neesot pārāk ierasti. "Ziemassvētki un Lieldienas ir tie svētki, kad cenšamies visa ģimene būt kopā mājās," portālam Mango stāsta Kalvītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!