Pirmie saules stari jau izvilinājuši pludmalē uzņēmēju un veselīga dzīvesveida aktīvisti Elitu Drāki (attēlā), kura jau atklājusi gan sauļošanās, gan ūdens prieku sezonu. Viņa uzskata, ka, lai efektīvi iedegtu, ar sauli jāsarunājas, taču sekot nūdistu tradīcijām gan nespētu.

"Ja ticētu apgalvojumiem, ka cilvēki, kas daudz sauļojas, ātrāk noveco, man vajadzētu izskatīties kā 200 gadus vecai krunkainai tantiņai," sarunā ar izklaides portālu Mango smejoties stāsta Drāke.

"Mana kosmetoloģe pat brīnās par to, kā es varu izskatīties tik labi, ja tik daudz sauļojos. Varu atklāt, ka visa pamatā ir domu spēks - ar sauli vajag parunāt! Es sauļojos vairāk kā vajag, jo tas man dod enerģiju, bet, tā kā runāju ar sauli, mana āda neizžūst," savu noslēpumu atklāj Drāke.

Lai nepārkarstu un nepārsauļotos, Elita iesaka laikā no divpadsmitiem līdz četriem, kad saule ir visaktīvākā, labāk uzturēties ēnā, vienmēr valkāt kādu galvassegu un lietot ķermeņa eļļas. "Nakstssveces eļļa ir izcils atradums: to var gan dzert iekšā, gan smērēt uz ādas - tad brūnums nenoiet arī rudenī,un āda nekļūst sausāka," pieredzē dalās saules mīļotāja.

Elita nepiekrīt tiem veselības un skaistuma ekspertiem, kuri arvien biežāk atgādina par saules kaitīgumu un aicina no tās izvairīties. "Vai tad vasarā būtu jāstaigā baltam? Turklāt saule taču dod enerģiju! Kāpēc viss labais jāaizliedz?" pretējās domās ir Drāke.

Lai gan arvien vairāk latviešu meiteņu izvēlas sekot rietumnieču piemēram un bauda sauli kailas vai bez krūšturiem, Drāke atzīst, ka parādīties pludmalē bez peldkostīma viņa gan neuzdrošinātos.

"Es nekad neesmu sauļojusies kaila. Jau agrā bērnībā mamma man mācīja, ka intīmās ķermeņa daļas pludmalē jāaizsedz. Var taču labi iedegt arī stringos, un arī krūtis nav ieteicams pārlieku karsēt saulē. Spānijā un citur ārzemēs sievietes labprāt sauļojas kailām krūtīm, bet mani tas neuzrunā. Es nevarētu sauļoties kaila," atzīst uzņēmēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!