Foto: Mango
Aktieris un dziedātājs Rihards Lepers (attēlā) atklājis sevī vēl vienu talantu – viņš kļuvis par dīdžeju. Pret jauno profesiju mākslinieks attiecas ļoti nopietni – viņš papildina paša spēlēto mūziku, piespēlējot ritma instrumentus un arī pats uzdziedot.

Savas dotības pirmo reizi publiski puisis atrādīja ceturtdien, 2. jūnijā, Ellas vadītajā klubā Dstyle. "Dīdžejošana man ir vaļasprieks. Esmu pabeidzis mūzikas skolu, saksofona klasi. Spēlēju gan ģitāru, gan flautu, gan nedaudz arī ksilofonu, bet dīdžeja lietas man samācīja puiši no Zviedrijas, ar kuriem kopā piedalījos muzikālā projektā," sarunā ar izklaides portālu Mango pastāstīja Lepers.

Lai paša izvēlētajai mūzikai piešķirtu vēl papildus odziņu, Lepers uz klubu bija paņēmis līdzi dažādus ritma mūzikas instrumentus, kā arī mikrofonu, lai vakara gaitā varētu uzdziedāt. "Man patīk, klausoties mūziku, kaut ko grabināt līdzi un arī pašam piedungot klāt. Vai tas ir kaut kas dīdžeju pasaulē unikāls? Mūsdienās droši vien nekas vairs nav unikāls."

Kā jau aktieru profesijas pārstāvis, Lepers iecienījis un spēlē tieši mūziku no filmām un izrādēm. Aktieris priecājas, ka tā viņam ir vēl viena iespēja, kā iepazīstināt cilvēkus ar kino un teātra burvību. "Muzikālā noformējuma ziņā man patīk Gaja Ričija filmas, jo īpaši Snatch. Labprāt skatos arī Tarantino filmas," savu gaumi atklāj Lepers.

Uz jautājumu, vai izskatīgais puisis, kuru tautā sauc arī par "latviešu Leonardo Di Kaprio", dīdžejojot nospēlēs arī slaveno Selīnas Dionas hitu no filmas Titāniks, aktieris atbild smaidīdams: "Tas nav no maniem mīļākajiem gabaliem!"

Daiļā dzimuma pārstāves, kuras klubā baudīja Lepera mūziku, portālam Mango sūdzējās par to, ka pievilcīgais dīdžejs viņas esot atšuvis un aizņemts tikai ar saviem mūzikas diskiem. Leperam tam ir loģisks izskaidrojums.

"Visgrūtākais dīdžeja darbā ir tas, ka nav jau laika sarunāties ar publiku, jo nemitīgi jādomā par mūziku. Daudzas labas dziesmas nav garākas par divām minūtēm, un arī tad to atskaņošanas laikā ir jau jādomā par to, ko likšu tālāk, jāsajūt apkārt valdošā atmosfēra.

Citreiz nepietiek laika atrast mūziku, ko tobrīd gribas uzlikt. Ir dīdžeji, kas strādājot nemitīgi sarunājas ar kluba apmeklētājiem. Kā viņiem tas izdodas - nav ne jausmas. Varbūt viņi visu mūziku, kas skan, jau sarakstījuši vienā diskā? Man nav laika sarunām, lai apmeklētāji piedod un saprot mani," taisnojas dīdžejs Lepers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!