Foto: F64
Politiķis Jānis Ādamsons (attēlā) šogad kā Jāņa tēvs atkal sagaida viesus mājās Suntažu pusē, lai kopīgi lēktu pāri ugunskuram, bet tos, kas viņa vārdadienas rītā būs savārguši no alus dzeršanas, Ādamsons ātri izārstēs ar bērzu sulu no paša pagraba.

"Ugunskurs, dejas, ozolu vainagi un alus," savus Līgo svētkus izklaides portālam Mango raksturo Ādamsons, tomēr ar pēdējo gan viņš iesaka būt prātīgiem. "Dzert alu drīkst tik daudz, lai nesāktu gribēties braukt dzērumā!"

Šogad Ādamsons kā katru gadu uzņēmies Jāņa tēva lomu savās mājās Suntažos. "Līgotāji pie manis kā Jāņa nāk katru gadu, un no viņiem nevar izmukt, lai kā arī gribētos. Bet man nav nekas pret to, ka mana vārdadiena ir kolektīvi svētki. Man prieks, ka mamma ar tēti man iedeva vārdu Jānis, un tas nekas, ka dāvanās saņemu tikai alus kausus," joko politiķis.

Alus kausu Ādamsonam kā īstam Jānim jau ir vesels plaukts - viņš spriež, ka sadāvināti kopā varētu būt jau vismaz divdesmit.

Vienu no skaistākajiem Līgo vakariem deputāts piedzīvojis jaunībā, kolhoza laikos. "Tagad šķiet, ka tas bija tik sen! Bija liels ugunskurs, un mēs visi pa pāriem lēcām tam pāri. Mums izdevās pārlekt, taču meitenei, ar kuru pārī lēcu, brunči uzplīvoja gaisā un  palika uz galvas! Labi, ka tie neizdegās," smejoties atceras Ādamsons.

Arī tagad deputāts joprojām lec pāri ugunskuram, taču tādu tradīciju kā saullēkta sagaidīšana viņam neesot - svētkos viss notiek pats no sevis. "Saullēktu speciāli negaidām - tas pats atnāk," skaidro Ādamsons.

Lai izdevušies būtu ne tikai Līgo svētki, bet lustīgākajiem svinētājiem arī Jāņu rīts nepienāktu ar nepatīkamām sajūtām, Jāņa tēvs Ādamsons jau sagatavojis kvasu un bērzu sulas, ar ko Jāņu rītā ārstēt paģirainos līgotājus. "Vislabāk pret paģirām palīdz tādas bērzu sulas, kas nav ierūgušas. Paglabā tādas var saglabāt. Tās celšu galdā Jāņu rītā," savu recepti atklāj politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!