Foto: F64

Svētdienas, 26. jūnija, rītā daudzus televīzijas skatītājus gaidīja rūgta vilšanās – populārais pavārs Mārtiņš Sirmais (attēlā) paziņoja, ka šis ir pēdējais skatītāju iecienītā ēdienu gatavošanas šova Sirmā ēdienkaratē raidījums.

Raidījums sākās ar grupas bet bet dziesmu Pēdējo reiz, un raidījuma vadītājs Sirmais, sēžot pie galerijas-kafejnīcas Istaba, galvu saķēris, paziņoja, ka viņš savu darbību šajā raidījumā beidz.

"Nu re, šis ir pēdējais Sirmā ēdienkaratē raidījums. Mērķis ir sasniegts - cilvēki ir sākuši mazliet vairāk domāt, ko viņi ēd. Tas arī bija galvenais mērķis, un tagad jāsāk dzīvot kaut kā savādāk un darīt kaut ko citu," skaidroja pavārs.

Atvadoties Sirmais pateicās raidījuma radošajai komandai, kā arī tiem tūkstošiem cilvēku, kuri gadu gaitā dažādos veidos palīdzējuši raidījuma tapšanā, piemēram, aizdodot nazi vai grilu, un skatītājiem, kuri piecus gadus šo raidījumu skatījušies.

"Nav skumīgi. Vairāk tā forši - sajūta, kā pēc padarīta darba. Nekas jau īstenībā nebeidzas. Tepat jau mēs visi dzīvojam, tajā Latvijā, un tepat vien visi rušinās un darbojas. Visi jau tepat vien paliekam. Varbūt intonācija ir skumīga, bet sirds ir priecīga," paceļot šampanieša glāzi, uz kopīgu tostu raidījuma skatītājus aicināja Sirmais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!