Foto: Reuters/Scanpix
Vidusjūras firstistē Monako sestdien, 2. jūlijā, krāšņā ceremonijā salaulājās firsts princis Alberts II un viņa līgava, Dienvidāfrikas peldētāja Šarlēne Vitstoka (abi attēlā), un šo nozīmīgo pasākumu plašā pulkā apmeklēja gan dažādu valstu vadītāji un karalisko namu pārstāvji, gan citas populāras personas.

Prinča un viņa līgavas kāzas ilga divas dienas - piektdien 53 gadus vecais Alberts II un viņa 33 gadus vecā līgava apprecējās civilā ceremonijā, bet sestdien 800 lūgto viesu klātbūtnē pāris Grimaldi pils pagalmā mija gredzenus Dieva priekšā pēc katoļu baznīcas tradīcijām.

Kāzu dienai Šarlēne bija izvēlējusies slavenā itāļu dizainera Džordžio Armani darinātu līgavas tērpu - baltu zīda kleitu ar garu velci un rotātu ar kristāliem un pērlēm, un kāzās bija ieradies arī pats dizaineris.

Pēc svinīgā zvēresta nodošanas pāris teica jāvārdu un apmainījās ar 18 karātu baltā zelta un platīna gredzeniem. Tam sekoja pirmais skūpsts, kas, kā jau ierasts karalisko personu kāzās, bija nedaudz neveikls.

Nozīmīgā notikuma gaidas nedaudz bija aizēnojis kāds ar princi saistīts skandāls - medijiem un sabiedrībai tapa zināms, ka tiek veikts paternitātes tests jau trešajam bērnam, kura māte apgalvo, ka tā tēvs ir Alberts II.

Līgava, to uzzinot, bijusi ļoti nikna un pat gatavojusies atsaukt kāzas, tomēr tās notika - vietējie iedzīvotāji cer, ja princis ar jaunlaulāto valstī atgriezīs to burvību, kas tur valdīja līdz 1982. gadam, kad traģiskā autoavārijā gāja bojā Alberta māte, Holivudas aktrise Greisa Kellija.

Princis ar savu nākamo sievu iepazinās 2000. gadā, kad Alberts bija goda viesis peldēšanas sacensībās, kurās piedalījās arī Vitstoka, tomēr oficiāli viņi ir pāris kopš 2006. gada. Par saderināšanos princis Alberts paziņoja pērnā gada jūnijā.

Galerijā: Ieskats Monako prinča divas dienas ilgušajās kāzu svinībās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!