Foto: Reuters/Scanpix

Britu komiķis Rovans Atkinsons (attēlā), kura pazīstamākais tēls ir "Misters Bīns", ceturtdien cietis šķietami smagā avārijā – viņa vadītais sporta bolīds McLaren F1 ietriecies kokā, bet pats aktieris brīnumainā kārtā guvis tikai vieglu traumu.

Kā ziņo aģentūra Associated Press, pēc negadījuma 56 gadus vecais aktieris nogādāts slimnīcā, taču jau nākamajā dienā viņš to varēšot pamest. Ārsti teikuši, ka izdzīvot šādā avārijā esot nepieredzēts brīnums, taču Atkinsons gandrīz nemaz nav cietis.

Kā vietējais presei stāstījusi policija un ugunsdzēsēju dienests, Atkinsona automašīna avarējusi 137 kilometrus no Londonas netālu no Pīterboto pilsētas - tā ietriekusies kokā un laternā, bet pēc tam aizdegusies.

McLaren F1 ir viena no ātrākajām automašīnām pasaulē ar maksimālo ātrumu 240 jūdzes stundā, un tās cena sasniedz divus miljonus mārciņu (tiesa, Atkinsona iegādātais modelis maksājis "tikai" 650 tūkstošus). Šī jau bija otrā reize, kad komiķis avarēja ar šo pašu mašīnu - pirmais negadījums notika Fortonā 1999. gadā.

Lai gan filmās par Misteru Bīnu šis varonis redzams vadām miniatūrus automobiļus, Atkinsons ir pazīstams kā kaislīgs mūsdienīgu sporta automašīnu kolekcionārs. Šobrīd viņa garāžā stāv arī Aston Martin DB7 Vantage, Aston Martin V8 Zagato, Renault 5 Turbo, McLaren F1, Audi A8 un Bugatti automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!