Foto: Mango

Sestdien, 6. augustā, Rīgā noslēdzās šī gada vērienīgākie visu konfesiju kristiešu svētki Bībeles svētki 2011, kas vienkopus pulcēja gan kaismīgus ticīgos, sektantus un reliģiskos līderus, gan vienkāršus interesentus.

Bībeles svētki aizsākās jau nedēļas vidū ar aizlūgumiem par Latvijas valsti, Rīgas domi un tās vadītāju Nilu Ušakovu, kā arī Valsts prezidentu Andri Bērziņu un viņa komandu, bet sestdien kristiešiem visas dienas garumā bija sagatavota aizraujoša kultūras programma, kura galvenā tēma, protams, bija Bībele.

Sestdien Bastejkalnā visiem interesentiem bija neparasta iespēja ar dažādu konfesiju mācītājiem uzspēlēt domino - akcijas Domino ar mācītāju laikā brīvā gaisotnē garīgajiem tēviem varēja uzdot visdažādākos jautājumus, kā arī nobaudīt ūdeni ar Jēzus vārdiem: "Bet, kas dzers no tā ūdens, ko Es tam došu, tam nemūžam vairs neslāps".

Tāpat visas dienas garumā bija iesēja apmeklēt Bībeļu izstādi un citviet pārlapot šo pamācošo lasāmvielu, pārdomāt dzīves lielos jautājumus, Atklāsmes teltī uzzināt vairāk par svētajiem rakstiem, kā arī izmantot aizlūgšanas komandu palīdzību.

Bībeles svētki savu kulmināciju sasniedza sestdienas pēcpusdienā Doma laukumā - tur bija iespēja noskatīties aizraujošu dokumentālo filmiņu, kurā sabiedrībā zināmi cilvēki dalījās pieredzē par savu ticību, kā arī uzklausīt dažādu ticīgu cilvēku uzrunas. Starp šiem cilvēkiem izcēlās Lūgšanas brokastu komitejas vadītāja Inese Šlesere (attēlā).

Doma laukumā vienkopus bija pulcējušies arī pašmāju kristiešu līderi - metropolīts Zbigņevs Stankevičs, Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, Evaņģēlisko kristiešu baznīcas Jaunā paaudze mācītājs Aleksejs Ļedjajevs, kā arī citu sektu un konfesiju pārstāvji.

Bībeles svētkus noslēdza īpaši sagatavota muzikāla programma ar atpazīstamām slavēšanas dziesmām latviešu un krievu valodā, kuras izpildīja apvienotais draudžu koris simts dalībnieku sastāvā no visas Latvijas un citi kristīgie dziedātāji, un šo koncertu apmeklēja vairāk nekā tūkstotis interesentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!