Valsts prezidents Andris Bērziņš nedēļas nogalē notikušo Rīgas svētku ietvaros pirmo reizi pēc ievēlēšanas par prezidentu plašākā sabiedrībā izgājis kopā ar savu laulāto draudzeni, mediķi Daci Seisumu (abi kopā attēlā).

Izklaides portāls Mango jau rakstīja, ka Bērziņš savu ilggadējo dzīvesbiedri un dēliņa māti par sievu apņēma neilgi pirms stāšanās prezidenta amatā. Gan prezidents, gan viņa mīļotā sieviete sarunās ar medijiem bija skaidrojuši, ka sieva Bērziņu pavadīs tikai oficiālās situācijās, kad bez tā nevarēs iztikt.

Kopš 8. jūlija, kad Bērziņš stājās amatā, Seisuma ne reizi nebija pavadījusi vīru, bet par pirmo reizi, kad plašāka sabiedrība ieraudzīja valsts pirmo pāri, kļuva sestdien Rīgas svētku ietvaros notikušais lielkoncerts Mežaparka estrādē.

Uz koncertu Meistars. Dziesma. Leģenda Bērziņš un Seisuma ieradās miesassargu pavadībā, un pirmā iziešana sabiedrībā kopā ar vīru un sev pievērstā fotogrāfu un citu koncerta apmeklētāju uzmanība acīmredzot mulsināja sievieti.

Pēc ierašanās Mežaparka estrādē valsts pirmais pāris sasveicinājās ar saviem priekštečiem - Valdi Zatleru un viņa kundzi Lilitu, kā arī ar Vairu Vīķi-Freibergu, kura uz lielkoncertu bija ieradusies sava vīra Imanta pavadībā.

Pēc sasveicināšanās ar bijušajiem prezidentiem Bērziņš ar sievu ieņēma vietas blakus Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai, lai baudītu vairāku stundu garo koncertu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!