Foto: Reuters/Scanpix
Pirmdien Londonā noslēdzies Notinghilas karnevāls, kas ik gadus divas dienas Lielbritānijas galvaspilsētā pulcē tūkstošiem grezni tērptu vīriešu un sieviešu, kas ļaujas reibinošajiem salsas ritmiem un citām jutekliskām izdarībām Karību stilā.

Notinghilas karnevāls, kas tiek uzskatīts par lielāko ielu festivālu Eiropā, Kesingtonas un Čelsijas rajonos Londonā notiek jau kopš 1964. gada, un to tradicionāli organizē ieceļotāji no Karību jūras reģiona, lai godinātu savu kultūru.

Ik gadus divas dienas karnevālu apmeklē simtiem tūkstoši krāšņi tērptu dalībnieku, un greznais pasākums, kura laikā uz ielām tiek gan dejots, gan dziedāts, piesaista lielu vietējo iedzīvotāju un Londonas viesu uzmanību.

Tā kā atbildīgo institūciju pārstāvjiem vēl aizvien spilgtā atmiņā ir pirms nepilna mēneša Londonā notikušie nemieri, šogad drošības uzturēšanai karnevāla laikā piesaistīti īpaši daudz kārtībsargu, no kuriem vairums ne tikai pildīja savus tiešos pienākumus, bet arī labprāt pozēja ar koši tērptajiem festivāla dalībniekiem.

Lai gan pirms pasākuma izskanēja bažas, ka tieši krāšņo svētku laikā atsevišķi grupējumi varētu atsākt demolēšanu un uzbrukumus londoniešiem, divu dienu ilgās svinības nemieru skartajā pilsētā noslēgušās mierīgi, un pasākuma organizatori izteikuši pateicību gan vairāk nekā 6000 kārtības uzturētājiem, gan visiem miermīlīgajiem karnevāla dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!