Amerikāņu sieviešu žurnāla InStyle modes eksperti sastādījuši sarakstu, kurā iekļāvuši desmit, viņuprāt, vislabākās kleitas pasaules kinematogrāfa vēsturē – tādas, ka bijušas izcilas pašas par sevi, kā arī daudzus gadus pēc filmu iznākšanas uzskatāmas par leģendārām.

Saraksta desmitajā vietā ierindota Skārletas O'Hāras sarkanā samta kleita no režisora Viktora Fleminga 1939. gada filmas Vējiem līdzi. Lai Skārletas lomas atveidotāja Vivjena Lī šajā kleitā varētu izskatīties cēli un iekārojami, ar līmlenti nācās salīmēt kopā viņas krūtis.

Tālākajās topa vietās seko Keitas Blanšetas kleita karalienes Elizabetes lomās filmā Elizabete: Zelta laikmets (2007), Laizas Minelli kostīms no filmas Kabarē (1972) un Nikolas Kidmenas satīna tērps no filmas Mūlenrūža (2001).

Savukārt saraksta sestajā vietā iekļuvusi šajā sievišķīgo kleitu topā šķietami neiederīgs vīrišķīgs tērps, ko 1977. gada Vudija Allena filmā Ennija Hola valkāja aktrise Daiena Kītona.

Tālāk seko Keitas Vinsletas kleita no filmas Titāniks (1997), Olīvijas Ņūtonas-Džonas pieguļošais kostīms mūziklā Briolīns (1978), bet trešajā vietā ierindota Odrijas Hepbernas kleitiņa no filmas Brokastis Tifānijā (1961).

Saraksta otrajā vietā iekļuvusi Merlinas Monro baltā kleita no filmas The Seven Year Itch (1955), kas vairs nekādus komentārus neprasa, lai gan vairums cilvēku šo filmu nav redzējuši, bet topa pirmajā vietā iekļuvusi aktrises Keiras Naitlijas kleita, ko viņa valkāja 2007. gada filmā Piedošana (Atonement).

Šo smaragdzaļo kleitu veidojusi britu kostīmu māksliniece Žaklīna Durāna, kura radījusi kostīmus daudzām Holivudas filmām, lielākoties vēsturiskām kostīmdrāmām, tostarp arī Džeinas Ostinas romāna Pride & Prejudice ekranizācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!