Ārvalstu kino eksperti sastādījuši sarakstu ar desmit slavenākajām epizodēm, kas pasaules kinematogrāfa vēsturē filmētas tualetē – topā ir gan ainas, kas precīzi atbilst jēdzienam "tualetes humors", gan arī filmas sižeta ietvaros ļoti būtiskas epizodes.

Topa desmitajā vietā iekļauta aina no 1989. gada filmas Lethal Weapon II, kurā sēdēšana uz poda gandrīz letāli beidzās Denija Glovera atveidotajam varonim. Ja atceraties, izrādījās, ka zem viņa mājas poda palikts spridzeklis, tāpēc izglābties viņam izdevās vien ar Mela Gibsona palīdzību.

Devītajā vietā iekļuvusi slavenā aina no Deivida Kronenberga šausmu filmas The Fly (1986), kurā Džefa Goldblūma varonis pie tualetes spoguļa pirmo reizi saprot, ka viņš sāk pārvērsties par mušu - viņam sāk lobīties āda, izkrist mati un visas citas tipiskās pazīmes, kas vērojamas cilvēkiem pirms pārvēršanās par insektiem.

Septītajā vietā ir aina ar Simonu Sinjorē no 1955. gada franču šausmu trillera Les Diaboliques , sestajā - kadrs no filmas The Big Lebowski (1998), kur vannā ar Džefu Bridžesu tiek iemests sesks, bet piektajā - Jūena Makgregora traģisma pilnā pelde pēc podā noslīkušām narkotikām no filmas Trainspotting (1996).

Tālāk seko narkotiku tirgoņu attiecību kārtošana Braiena De Palmas leģendārajā filmā Scarface (1983), un divas komēdijas There's Something About Mary (1998) ar Bena Stillera fizioloģiskajām ciešanām un The Naked Gun (1988) ar Leslija Nilsena urīna strūklām.

Saraksta otrajā vietā iekļuvusi aina no filmas True Romance (1993), kurā Patrīcijas Arketes varone piekauj, sadursta un sadedzina bandītu, ko tēlo Džeimss Gandolfini. Kventina Tarantino scenārijos bieži vien atrodas vieta tualetes ainām (atcerieties - tualetē tika nošauts arī Džons Travolta), taču šis fragments atzīts par iespaidīgāko.

Savukārt topa pirmajā vietā iekļauta viena no visslavenākajām ainām pasaules kino vēsturē - epizode, kurā Hičkoka filmā Psycho (1960) tiek nogalināta Dženetas Lī varone, kas tobrīd mazgājas dušā. Šī trīs minūšu garā epizode pierāda, ka pārlieka higiēna ne vienmēr beidzas labi - īpatnējā 50 kadru montāžā redzams priekškars, nazis, mute un asinis, bet visu pārējo notikumu gaitu izfantazē cilvēka prāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!