Foto: Mango
NBA basketbolista Andra Biedriņa (attēlā) mīļotā meitene un bērna māte Madara Grīnberga, lai gan dzīvo ASV, neuzskata to par lielo sapņu zemi, tomēr no šīs valsts viņai esot "pielipis" smaids un izveidojusies labvēlīgāka attieksme pret cilvēkiem.

"Andrim Amerikā nāk klāt cilvēki uz ielas un saka - tu esi foršs, tu labi spēlē basketbolu, bet Latvijā rāda ar pirkstu - re, Biedriņš, un vēl nosmīn. Un tikai tāpēc, ka viņam iet labāk par citiem," atšķirību starp labvēlīgajiem amerikāņiem un skaudīgajiem latviešiem pamanījusi Madara, kura pati nekad nevienu neesot skaudusi.

"Latvieši jau vienmēr viens otru grauzīs un viens otru skaudīs. Dievs mans liecinieks - es nevienu neesmu skaudusi, un varbūt tāpēc man dzīvē viss kārtībā. Man ir viegli, jo Andris ir ticis galā ar pārbaudījumu - nauda. Viņš ar to nemētājas apkārt. Zina, ka ar to būs jānodzīvo mūžs, un nevis pāris gadu, kamēr spēlē basketbolu," intervijā žurnālam Marta stāstījusi Madara.

Meitene arī nebeidz vien slavēt savu vīrieti. "Nekad nebiju iedomājusies, ka viņa vecumā vīrietis var būt tik ļoti pieaudzis. Es pat vārdos nevaru izstāstīt, cik lepna par viņu jūtos. Nedrīkst jau teikt, ka katra diena jādzīvo kā pēdējā, bet es tiešām katru dienu pasakos par to, kas man ir," priecājas Madara.

Jaunā māmiņa sevi dēvē par īstu patrioti - arī dēliņu Emīlu viņa pasaulē laida nevis ASV, bet gan Latvijā, jo tieši ar dzimteni viņa saista savu nākotni.

"Esmu nelokāma patriote. Domāju, kad Andrim beigsies karjera, mēs noteikti dzīvosim Latvijā. Varbūt atstāsim kādu īpašumu, lai varam braukāt, jo tur arī iegūti draugi un sava dzīve. Bet dzīvosim tomēr Latvijā," stāsta Madara, kura droši varot iztikt arī bez liela komforta.

"Man ļoti patīk lauku dzīve. Varu divas nedēļas mierīgi dzīvot teltī, un mani tas absolūti neuztrauks. Vasarās daudzi smejas, ka man mūždien netīras kājas, bet kā citādi, ja staigāju plikām. Man patīk. Varbūt tāpēc, ka esmu pašpuika, nevis caca," sevi raksturo bijusī "princešu šova" dalībniece.

Runājot par iepazīšanos ar Biedriņu, Madara stāsta, ka pamanījusi viņu jau sen, tomēr citā gaismā uz sportistu viņai licis paskatīties kāds gadījums, kad Andris par viņu iestājies - tad Madara ieraudzījusi, "cik ļoti cilvēcīgs viņš ir".

Tāpat Grīnbergu nemulsina jautājums par to, ka basketbolistu draudzenes visas ir vienādas un parasti arī draudzējušās ar vairākiem no viņiem. "Dailes teātrī arī visi ir krustu šķērsu. Kāpēc par to neviens nekad nesaka - cik tas ir briesmīgi?" intervijā jautā Madara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!