Foto: AFP/Scanpix

Britu rokgrupas The Beatles dalībnieks sers Pols Makartnijs svētdien apprecējies ar amerikāņu uzņēmēju Nensiju Ševelu (abi kopā attēlā) – laulību ceremonija notika tajā pašā Londonas laulību namā Vestminsterā, kur Pols 1969. gadā par savu pirmo sievu apņēma Lindu Īstmenu.

Tāpat ievērības cienīgs ir fakts, ka mūziķa kāzas notika tieši 9. oktobrī, kad savu 71. dzimšanas dienu būtu svinējis daudzu Makartnija dziesmu līdzautors - ne mazāk leģendārais mūziķis Džons Lenons.

Līgavas tērpu bija darinājusi slavenā modes dizainere Stella Makartnija - Pola meita no otrajām laulībām, bet starp kāzu viesiem bija vairāki slaveni mūziķi, tostarp arī otrs dzīvais bītls Ringo Stārs, kurš klātesošos sveica ar sev raksturīgo "Victory" žestu.

Kāzu svinības turpinājās Pola mājās, kas atrodas netālajā respektablajā Sentdžonsvudas rajonā, un uz tām bija uzaicināti aptuveni trīsdesmit pāra tuvākie draugi un radinieki.

Ar 51 gadus veco ņujorkieti Nensiju Makartnijs satiekas jau pēdējos četrus gadus. Viņa ir Ņujorkas Transporta pārvaldes direktoru padomes locekle, kā arī ģimenes kompānijas viceprezidente. Arī Nensijai ir ievērojama laulību dzīves pieredze - vairāk nekā 20 gadus viņa bija precējusies ar amerikāņu juristu un politiķi Brūsu Bleikmenu.

Makartnija pirmā sieva bija Linda Īstmena, ar kuru viņš bija precējies gandrīz 30 gadus - no 1969. līdz 1998. gadam, kad Linda nomira no vēža. Šajā laulībā dzimuši trīs bērni (arī modes dizainere Stella Makartnija), bet vēl viena meita adoptēta no Lindas iepriekšējās laulības.

Savukārt ar otro sievu, vienkājaino modeli Hīteru Mailzu, mūziķis visai skandalozi izšķīrās 2008. gadā pēc sešiem laulībā nodzīvotiem gadiem, lai gan vismaz pēdējie divi pagāja nogurdinošā tiesas procesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!