Foto: AFP/Scanpix

Gatavojoties Helovīna svētkiem, kas notiks naktī no 31. oktobra uz 1. novembri, prestižais mūzikas žurnāls Billboard publicējis sarakstu ar desmit visu laiku biedējošākajiem cilvēkiem pasaules mūzikas vēsturē, kurus izvēlējušies tā lasītāji.

Šajā sarakstā pirmo vietu ieņēmis amerikāņu mūziķis Merilins Mensons (attēlā). Kā uzsver žurnāla redakcija, viņā apvienota briesmīga dziedāšanas maniere, spēja sacerēt drūmu mūziku, šokējošs grims un ģērbšanās manieres, kā arī videoklipi šausmu filmu stilā - viņš kļuvis par vārda "šausmas" dzīvu iemiesojumu.

Par Mensonu kā biedējošāko mūziķi nobalsojuši 36 procenti aptaujāto, bet tikai par vienu procentu atpaliek otrās vietas ieguvēja - amerikāņu dziedātāja Lady Gaga, kura pazīstama ar saviem ekstravagantajiem tērpiem, kas daudziem šķiet biedējoši un pat atbaidoši.

Trešo vietu Billboard lasītāji atdevuši amerikāņu nu metal grupai Slipknot, jo, pēc žurnālistu vārdiem, savās biedējošajās maskās un kombinezonos šī kolektīva mūziķi ik reizi atgādina par kanibālu Hannibalu Lekteru no filmas Jēru klusēšana.

Biedējošāko mūziķu ceturtajā vietā ierindots Ozijs Osborns, tālāk seko šokroka leģenda Eliss Kūpers, Robs Zombijs, amerikāņu reperis Tailers Okonma, pazīstams ar segvārdu The Creator, amerikāņu metālisti GWAR un amerikāņu hiphopa duets Insane Clown Posse.

Desmitnieku noslēdz grupas KISS basģitārists Džīns Simonss ar garāko mēli rokenrolā, bet komentārus par katru no minētajiem mūziķiem var izlasīt žurnāla mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!