Foto: Mango

TV6 Karsto laika ziņu diktore Zane Kalinka (attēlā) uzmanību izpelnījusies ne tikai ar pievilcīgo augumu, bet arī izteiksmīgiem tetovējumiem - apzīmējot savu ķermeni, meitene raksta savdabīgu dienasgrāmatu, kurā katram no zīmējumiem ir nozīme.

"Neesmu skaitījusi, cik daudz man ir tetovējumu - tas vienkārši nav izskaitāms, jo daudzi no zīmējumiem savienojas. Aptuveni rēķinot, varu teikt, ka no manas ādas apzīmēti varētu būt kādi 20 procenti," izklaides portālam Mango atklāj Zane.

Pie sava pirmā tetovējuma viņa tikusi drīz pēc pilngadības sasniegšanas - tā bijusi ap nabu apzīmēta zvaigznīte. Pēc tam desmit gadus Zane neko nav tetovējusi, taču pēdējā laikā tikusi pie ļoti daudziem krāšņiem ķermeņa zīmējumiem, no kuriem ikvienam ir īpaša nozīme.

"Uz mana ķermeņa tetovējumu veidā būtībā ir uzrakstīta mana dzīves grāmata - iemūžināts viss, kas saistīts ar maniem mērķiem, atziņām, vēlmēm. Tetovējumi ir kā manas dzīves piezīmes uz sevis, kā mana saruna ar sevi," zīmējumu jēgu izskaidro laika ziņu diktore.

Viņas plānos nav sasniegt kādu rekordu vai aptetovēt pilnībā visu ādu, taču Zane arī nevar prognozēt, kad apstāsies, jo nevar spriest par to, cik daudz ierakstu vēl prasīsies savdabīgajā "dienasgrāmatā". Ideju viņai vēl esot daudz, un tetovēšanas mākslinieks Māris Pavlovskis viņai palīdz tās realizēt.

Simpātiskā karsto laika ziņu diktore jau tikusi pie iesaukas "tetovētā meitene", un viņa neslēpj, ka diemžēl no daudziem latviešiem nākas dzirdēt negatīvus vārdus šajā sakarā. "Latvieši ir ļoti aizspriedumaini, taču mani maz uztrauc tas, ko citi saka," smejas Zane.

Viņas kolēģi un draugi gan ir no aizspriedumiem brīvi cilvēki un pret Zanes interesanto aizraušanos izturas pozitīvi, un arī meitenes vecāki jau pieraduši pie tā, ka meitai ik pa laikam uz ķermeņa parādās kāds jauns rotājums.

Zane rēķina, ka, veidojot skaistās gleznas uz ķermeņa, jau iztērējusi paprāvu summiņu. "Smejos, ka pie lielas krīzes varēšu tirgot somiņas no savas ādas," joko laika ziņu diktore.

Lai gan Karstajā laika ziņās esam pieraduši Zani redzēt visai trūcīgā apģērbā, kas ļauj novērtēt pievilcīgos zīmējumus, ikdienā meitene speciāli nevelk topiņus ar izgriezumiem, lai izrādītu tetovējumus.

"Man nav svarīgi, lai citi tos ierauga. Tetovējumi ir mana dienasgrāmata, un es tos veidoju tieši sev, nevienam citam," teic Zane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!