Foto: Mango

Grupas Triānas parks soliste Agnese Rakovska (attēlā) pēdējā pusotra gada laikā sākusi īpaši piedomāt par veselību - viņa tikpat kā nelieto alkoholu, kļuvusi par veģetārieti un atklājusi, ka košļājamā gumija satur veselībai īpaši bīstamas vielas.

"Pirms pusotra gada sāku interesēties par E vielām un nopirku grāmatu E vielu labirints, kuru iesaku iegādāties ikvienam - tā ir visai lēta, un tajā aprakstīts, kā katra no šīm vielām iedarbojas uz mūsu organismu.

Pirmās pie rokas man gadījās košļenes, un es biju šokēta, uzzinot, ka tās satur piecas nu ļoti kaitīgas vielas, tostarp, aspartāmu - kaitīgu vielu, ko lej klāt lidmašīnu dzinējiem un kas iedarbojas uz centrālo nervu sistēmu. Kopš tā laika nevienu košļeni vairs neesmu ēdusi," sarunā ar portālu Mango atklāj Agnese.

Viņa iesaka arī citiem padomāt par to, ko viņi bāž mutē, jo īpaši tiem, kas raduši ik dienas izkošļāt paciņu košļeņu. Triānas parka soliste jau labu laiku atteikusies arī no gaļas lietošanas.

"Neteikšu, ka man negaršo omītes ceptās kotletes un karbonādes, taču tas, ka neēdu gaļu, ir protests pret to, kā šī gaļa tiek audzēta. Esmu noskatījusies vairākas filmas par to, kā Amerikā tiek audzēti dzīvnieki gaļai, un, ticiet man, tas ir šausmīgi," stāsta dziedātāja, kuru īpaši šokē tas, ka vecāki nereti ved bērnus pusdienās uz Makdonaldu.

Meiteni priecē tas, ka arī paši pārtikas ražotāji sākuši piedomāt par to, lai produkti saturētu pēc iespējas mazāk E vielu, un veikalos parādās veselīgi ražojumi. Agnese pēdējā laikā mazāk lieto arī alkoholu, jo vienkārši vairs neizjūt īpašu vajadzību piesārņot savu organismu ar dzērienu, kas vēlāk rada galvassāpes.

"Man neprasās arī gumijlācīšus un citus E vielām bagātus produktus, bet man ļoti garšo medus. Un kāpēc ēst neveselīgos saldos batoniņus, ja var ēst gardo medu? Visi, kas nezina, ko man dāvināt, var dāvināt medu, jo tā ir lieta, kas man ļoti, ļoti garšo," smejas Agnese.

Veselīgā dzīvesveida ievērošana jūtami uzlabojusi arī dziedātājas pašsajūtu. "Es jūtos harmonijā ar sevi. Arī visiem citiem es ieteiktu padomāt par sava ķermeņa labsajūtu - ēst veselīgāk, iet pastaigās, nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, un tā vietā, lai nemitīgi grūstu kaut ko savā ķermenī, labāk pabarot dvēseli, aizejot, piemēram, uz teātra izrādi, iegūt garīgo maizi.

Iesaku visiem būt egoistiem pozitīvā nozīmē un rūpēties par savu labsajūtu," iesaka Agnese, kura sākusi vadīt arī īpašas elpošanas nodarbības, kas vēl vairāk palīdz sakārtot ķermeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!