Ceturtdien amerikāņu talantu šovā X Factor tika noskaidroti tie četri dziedātāji, kuri cīnīsies par uzvaru pusfinālā, bet viena no šova favorītēm – 13 gadus vecā Reičela Krova – no cīņas bija spiesta izstāties, kas beidzās ar iespaidīgu histēriju.

13 gadus vecā Reičela jau no šova sākuma tika uzskatīta par vienu no X Factor favorītēm, tomēr ceturtdien notikušajā ceturtdaļfinālā viņa piedzīvojuma smagu zaudējumu. 

Reičela un viņas konkurents Markus Kentijs skatītāju balsojumā pēc iknedēļas koncerta bija saņēmuši zemāko balsu skaitu, tādēļ abi nonāca uz izbalsošanas līnijas. Tad abu liktenis tika nodots žūrijas rokās, kuriem tad bija jāizlemj, kuram no abiem talantiem šovs jāpamet.

Divi no žūrijas locekļiem nolēma atbalstīt Reičelu, bet viens savu balsi atdeva par puisi, tāpēc izšķirošais lēmums palika Nikolas Šerzingeres ziņā, kura, slaukot asaras, paziņoja, ka nespēj izvēlēties starp abiem jauniešiem, bet pēc emocionālas pauzes atklāja, ka mājup jādodas Reičelai.

Šova noteikumi paredz, ka situācijā, kad žūrijas locekļu balsojums ir neizšķirts, mājup dodas tas dalībnieks, kurš balsojumā saņēmis vismazāko skatītāju atbalstu. Brīdī, kad šova vadītājs paziņoja, ka šoreiz šovs jāpamet Reičelai, meitene sabruka uz skatuves un krita histērijā.

Mazās dziedātājas mierināšanā iesaistījās gan žūrijas locekļi, gan meitenītes māte, bet šova vadītāju negaidītie bērna jūtu uzplūdi pamatīgi samulsināja.

Šis gadījums Amerikā jau radījis diskusiju par to, vai bērnu piedalīšanās šāda mēroga šovā ir atbalstāma, jo, piemēram, britu X Factor šovā jaunie talanti drīkst piedalīties tikai no 16 gadu vecuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!