Foto: LETA

Psioterapeite un LNT raidījuma Tautas balss vadītāja Aina Poiša (attēlā) secinājusi, ka šo gadu latvieši uzsākuši ar satraukumu un bažām par nākotni, un tā vietā, lai vienkārši gaustos par netaisnībām, rosina tautu izmantot pūķa enerģiju.

"Gada sākumā es kā Tautas balss vadītāja no tautas izjūtu milzīgu satraukumu tieši šogad gaidāmā referenduma par krievu valodu sakarā. Jaunais gads un svētki ir pagājuši ātri, tikpat kā nemanāmi, un sevi atkal piesaka skarbā ikdiena.

Jau pašā gada sākumā saņemam īpaši daudzus satraukuma pilnus zvanus no cilvēkiem, īpaši no vecākiem ļaudīm. Viņiem bieži jūk dažādi fakti, viņi īsti nesaprot, kas notiek, un īsti vairs nekam netic," izklaides portālam Mango stāsta Poiša.

Tomēr psihoterapeite jau gada pirmajās dienās sabiedrībā valdošo satraukumu vērtē kā savā ziņā pozitīvu lietu. "Tas, ka tauta satraucas, norāda uz to, ka mūsos par spīti visam vēl netrūkst dzīvības. Labāk, lai apkārt valda satraukums, nekā apātija," uzskata eksperte.

Lai gan cilvēki sūdzas par to, ka šogad apkārt ir tik daudz problēmu, ka gada nogalē neesot bijis nekādas svētku sajūtas, Poiša uzskata, ka tā vietā, lai tagad gaustos un čīkstētu, ar pilnu sparu jāmetas jaunos darbos.

"Ja ticam horoskopiem, pūķa gadā mums būs daudz radošās enerģijas - ļoti iedvesmojoši. Tāpēc laiks pieņemt realitāti, iet darboties un dzīvot nost! Un ne jau tikai 1. janvāris ir diena, kad mainīt savu dzīvi, kļūstot labākiem. Katru rītu mums vajag uztvert kā 1. janvāri, kā jauno gadu, un ik dienas sākt dzīvot vēl labāk," iesaka psihoterapeite.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!