Liepājas teātra aktrise, psihoterapeites Annas lomas atveidotāja seriālā Enģeļu māja Inese Kučinska (attēlā) ir piemērs tam, kā veiksmīgu karjeru apvienot ar ģimenes dzīvi – četru bērnu māmiņa Spēlmaņu naktī atzīta par aizvadītās sezonas labāko aktrisi un nu atveido galveno lomu jaunākajā pašmāju seriālā.

"Manas attiecības ar seriāliem nav tās labākās, taču nevienam nav noslēpums, ka filmēšanās seriālos aktieriem svarīga no finansiālā aspekta, jo tie ir papildus ienākumi. Otrs iemesls, kāpēc piekritu filmēties Eņģeļu mājā, ir foršā komanda.

Pirmais impulss, kāpēc savās pārdomās tomēr izšķīros par labu darbam seriālā, bija režisors Armands Zvirbulis - uzskatu, ka viņš ir smalks sava amata meistars," par izvēli filmēties seriālā izklaides portālam Mango stāsta Kučinska.

Viņa atklāj, ka seriāla filmēšanas laukumā jūtas lieliski, jo visi darbinieki esot īsti profesionāļi - katrs ir savā vietā un visi jūtas kā seni draugi. Attiecībā uz pašu seriālu Kučinskai ir savs viedoklis - viņai ļoti patīk Eņģeļu mājas vizuālais veidols, taču trūkst dinamikas, uz ko iepriekš bija norādījis arī aktieris Ivars Puga.

"Man jau liekas, ka 21. gadsimtā cilvēki domā ātri un seriāls ir pārāk lēns - trūkst dinamikas, asu pavērsienu. Jābūt arī kādam āķim, kas piesaistītu skatītāju un liktu tam gaidīt nākamo sēriju, tā lai nevarētu atrauties no televizora," spriež aktrise, kura uzskata, ka vaina varētu būt scenārijā - Latvijā ļoti trūkstot labu scenāristu.

Viņa Enģeļu māju pavēro profesionālas intereses dēļ, taču atzīst, ka ainas, kurās redzama pati, joprojām nespēj skatīties.

"Man nepatīk skatīties uz sevi - tas man patiešām krīt uz nerviem, tāpēc es šajās ainā novēršos no ekrāna. Vienā sērijā man, vērojot savu sniegumu, likās - nu labi, tā vēl varētu būt, bet pārsvarā savas ainas vēroju caur pirkstiem," stāsta aktrise.

Viņa cer, ka seriāla gaitā pamainīsies arī viņas atveidotā varone psihoterapeite Anna.

"Gribu, lai viņai parādās kādas ēnas puses - tas būs interesanti arī man kā aktrisei. Arī manai varonei nepieciešams paklupt - cik var līgani iet pa dzīvi," spriež Annas lomas atveidotāja. Citus latviešu seriālus paskatīties gan viņai neesot laika.

"Labāk paskatos kādu labu kinofilmu vai pavadu laiku ar bērniem. Zinu, ka ir tāds seriāls Nesaki man Bizu, bet neesmu redzējusi nevienu sēriju," godīgi atklāj Kučinska. Tomēr viņa uzskata, ka aktierus nevajadzētu nosodīt par filmēšanos vienā vai otrā seriālā.

"Aktieri ar savu darbu pelna naudu tāpat kā visi citi, un ne vienmēr ir tā, ka vari spēlēt to, ko gribi. Neticu, ka arī pašiem augstāk novērtētajiem aktieriem, izejot uz teātra skatuves, vienmēr ir sajūta - tas, ko es daru, ir kruta! Bieži vien lomas jāspēlē bez īpaša prieka, un tas ir tikai normāli jo tas galu galā ir darbs," profesijas īpatnības skaidro aktrise.

Liepājas teātra aktrisei Enģeļu mājas dēļ sanāk regulāri braukāt filmēties uz Rīgu, taču šis uzdevums Kučinskai problēmas nesagādā - uz Rīgu viņa parasti brauc pirmdienās, kad teātrī ir brīvdiena. Simpātiskā aktrise ir četru bērnu māmiņa, taču viņai izdevies karjeru veiksmīgi apvienot ar ģimenes dzīvi.

"Darba slodze pēdējā laikā patiešām ir ļoti liela. Gada nogalē sapratu, ka darāmā ir par daudz un atprasījos no Ziemassvētku koncertiem. Man gan ļoti patīk piedalīties Ziemassvētku koncertos, taču man visa kā bija tik daudz, ka sapratu, ka no kaut kā jāatsakās, lai varētu veltīt laiciņu sev un ģimenei - mierīgi nopirkt svētku dāvanas, nedaudz atpūsties.

Arī šajā pusgadā man darba ir darāmā - man paredzēts nopietns darbs teātrī, jo gatavojam izrādi Dž. Dž. Džilindžera vadībā. Taču pārgurusi neesmu - tagad ir tieši tā, kā vajag. Vienkārši jāmāk sadalīt laiku tā, lai pietiktu gan darbam, gan ģimenei, gan sev," uzskata aktrise.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!