Foto: Reuters/Scanpix
Vieglas uzvedības meitene Zahija Dehara (attēlā), kas pirms pāris gadiem kļuva slavena ar dārgiem pakalpojumiem franču futbolistiem, nolēmusi iekarot modes pasauli ar savu pirmo kolekciju.

Tieši ar modes karaļa Karla Lāgerfelda palīdzību Eiropas tabloīdu mīlule tikusi pamanīta modes industrijā.

Turklāt Lāgerfelda radītas Zahijas fotogrāfijas rotāja materiālus, kas tika izdalīti žurnālistiem pirms viņas kolekcijas skates Parīzes Modes nedēļas ietvaros. 

25. janvārī Parīzē bija vērojama Deharas pirmās kolekcijas skate, kuras modeļi gan vairāk atgādinājuši seksa veikalā nopērkamus apģērbus. Tāpat arī pati dizainere iznākusi uz skatuves ļoti izaicinošā tērpā.

Kā vēsta resurss Telegraph, Zahija izraisīja īstu skandālu Francijā jau 2010. gadā, kad publiski izskanēja informācija, ka viņai bijušas intīmas attiecības uzreiz ar vairākiem franču futbolistiem par samaksu, kas pārsniegusi 2000 sterliņu mārciņas par nakti.

Prostitūcija Francijā ir legāla nodarbošanās personām, kas vecākas par 18 gadiem, tomēr Zahija tolaik vēl nebija pilngadīga.

Tomēr tieši pēc šī skandāla Zahiju Deharu ievēroja modes žurnālu redaktori, mākslinieki un fotogrāfi. Piemēram, 2011. gada pavasarī viņa parādījās uz spāņu žurnāla V pirmās lapas, bet tā paša gada augustā rotāja itāļu Vanity Fair vāku.

Intervijā žurnālam V Zahija padalījās ar saviem nākotnes plāniem, minot, ka "vēl agri runāt par nopietniem plāniem" attiecībā uz savas apakšveļas kolekcijas vai smaržu izveidošanu, tomēr tas, par ko viņa sapņojusi daudzus gadus, "beidzot sāk īstenoties dzīvē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!