Foto: DELFI

Piektdien, 27. janvārī, Arēnā Rīga emocionāli piesātinātā atmosfērā pirmizrādi piedzīvoja pirms gada mūžība aizgājušā dziedātāja, dzejnieka un aktiera Mārtiņa Freimaņa piemiņai veltītais mūzikls.

Piemiņas mūzikla Mans draugs Mārtiņš Freimanis idejas autore bija izdevniecības Mikrofona ieraksti pārstāve, producente Elita Mīlgrāve - lēmumu veidot šādu mūziklu ietekmēja aizvadītā gada martā notikušais koncerts Dzīve kā košums, kurā piedzīvotās emocijas likušas saprast, ka šāds pasākums ir jāatkārto arī pēc gada, mūziķa nāves dienā.

"Mārtiņš negribētu, ka viņa aiziešanas dienā mēs skumtu; tā vietā sniegsim faniem sajūtu, kas mūs pavada katru dienu - viņš joprojām savā veidā ir tepat, starp mums. Gads bez Mārtiņa ir bijis daudziem pārdzīvojumiem un atklājumiem bagāts. Mārtiņš mums ir atstājis daudz vielas pārdomām. Par to arī muzikālā izrāde," nepieciešamību veidot mūziklu skaidroja Mīlgrāve.

Mūzikla režisore un autore ir Maija Kalniņa, un tas tika veidots, par pamatu ņemot aizgājēja radītās dziesmas - gan klausītāju jau iemīļotās, gan tās, kuras plašākai sabiedrībai vēl nav tik atpazīstamas, un dažus pirmatskaņojumus.

Trīs stundu garajā krāšņajā izrādē stāstu par Freimani izstāstīt un sajust palīdzēja grupas Tumsa, Musiqq, PeR, dziedātāji Kaža, Lauris Reiniks ar ģimeni, Aija Andrejeva, Ivo Fomins, Māra Upmane-Holšteina, Chilli (attēlā), Viktorija Streiča, koris Mūza un daudzi citi.

Savukārt ar horeogrāfiskiem priekšnesumiem mūziklu papildināja deju grupa Dzirnas, tautas deju ansamblis Uguntiņa un Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas horeogrāfijas pirmā kursa studenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!