Foto: Publicitātes foto

Populārais pašmāju pavārs Elmārs Tannis (attēlā) atgriezies no divu nedēļu ilga ceļojuma pa Austrāliju, kur pētījis iespējas atvērt savu restorānu, un pēc TV3 raidījuma Divi cepas! noslēguma gatavo jaunu projektu televīzijā.

"Sakarā ar televīziju man ir jauni plāni, par kuriem gan vēl negribu izteikties, bet tas, protams, ir kaut kas ēšanas sakarā. Viss vēl ir projekta stadijā," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Tannis.

Pazīstamais pavārs nupat atgriezies no divu nedēļu ilga ceļojuma pa Austrāliju. Uz tālo kontinentu Tanni uzaicinājis tur dzīvojošais latviešu miljonārs Jūlijs Krūmiņš, lai abi kopā izpētītu iespējas Austrālijā atvērt kādu latvisku restorānu.

"Divas nedēļas jau ir visai īss laiks, lai ko tādu izlemtu. Staigāju pa Sidneju, vēroju apkārtni, domāju, ko no turienes paņemt Latvijai - tas bija brauciens manis paša izaugsmei un arī lieliska iespēja pārdomāt dzīvi.

Vai es būtu gatavs biznesa dēļ pārcelties uz Austrāliju? Šobrīd nē - lai arī ideja interesanta, man šeit tomēr ir mājas un ģimene. Es esmu Latvijas patriots un uzskatu, ka jāpaliek šeit un viss jādara Latvijā. Pie tam mūsdienās jau ir iespēja visu apvienot - pasaule ir liela un maza reizē. Tehnoloģijas piedāvā iespēju dzīvot vienā valstī un koordinēt biznesu citur. Viss ir iespējams," spriež Tannis.

Konkrētu lēmumu restorāna atvēršanas sakarā Tannis vēl nav pieņēmis. "Kā viens gudrs cilvēks teica: kad esi jauns, tev jāzina, ko gribi, bet kad kļūsti vecāks - jāsaprot, ko negribi. Arī tepat Latvijā man ir vairāki piedāvājumi restorānu un kafejnīcu ziņā, bet ne jau bizness dzīvē ir tas svarīgākais," spriež pazīstamais pavārs.

Pēc populārā TV3 raidījuma noslēguma viņš bez darba nesēž - viņš joprojām ir mazā restorāniņa Umami īpašnieks un Lulu pica līdzīpašnieks. Austrālijā pavadītās nedēļas lieti noderējuša arī domu sakārtošanai, lai izlemtu, ko savā dzīvē darīt tālāk.

"Bija forši aizbraukt prom no Latvijas lielā sala, lai gan tur bija ļoti lietains laiks. Austrālijā pirmo reizi biju 25 gadus atpakaļ, bet kopš tā laika tur viss jau mainījies. Dzīvoju Sidnejā, un man radās iespaids, ka cilvēki tur ir brīvāki, laimīgāki un pieklājīgāki, bet ikdienas ritms - lēnāks.

Dzīvoju pie okeāna, pastaigājos gar klintīm un sakārtoju domas, vērojot, kā pret tām sitas viļņi. Par Austrāliju man palika ļoti pozitīvs iespaids," teic Tannis.

Visus iespaidus gan viņam nāksies glabāt vien atmiņā, jo ceļojuma laikā pavārs pazaudējis fotoaparātu, tāpēc bilžu, kas atgādinātu par braucienu, diemžēl Taņņa foto albumā nebūs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!