Foto: RIA Novosti/Scanpix

3. martā Maskavā jau divdesmito reizi norisinājās skaistumkonkursa Mis Krievija fināls, un par 2012. gada skaistāko Krievijas sievieti tika kronēta 18 gadus vecā studente Elizabete Golovanova no Smoļenskas.

Otrajā vietā aiz uzvarētājas palika Kristīna Gontara no Žeļeznodorožnijas pilsētas, bet trešajā - Aļona Šiškova no Tjumeņas. Savukārt interneta balsojumā par skaistāko tika atzīta Anastasija Pominova no Voroņežas.

"Mis Krievija" titula kroni viena miljona dolāru vērtībā Elizabetei pasniedza pagājušā gada skaistākā Krievijas sieviete - Natālija Gantimorova. Kronis gan viņai būs jānodod tālāk, taču uzvarētājas rīcībā paliks 100 000 dolāru liela naudas balva un izglītības grants jebkurā pasaules augstskolā.

Tāpat viņai valsts būs jāpārstāv konkursos Mis Pasaule un Mis Visums, kā arī visu gadu jāpiedalās dažādos labdarības pasākumos un jāpropagandē veselīgs dzīvesveids.

"Liels paldies žūrijas locekļiem un arī maniem vecākiem - bez viņu atbalsta es pat nebūtu nokļuvusi šajā konkursā. Šis notikums manā dzīvē ir ļoti svarīgs, un es ceru, ka attaisnošu klātesošos un godam aizstāvēšu šo titulu arī Mis Pasaule skaistumkonkursā," pēc uzvaras teica Elizabete.

Kopumā konkursā piedalījās 50 meitenes no dažādām Krievijas pilsētām. Žūrijas sastāvā bija dziedātājs Dmitrijs Maļikovs, vairāki biznesmeņi, viena sportiste, kā arī "Mis Pasaule 2011" titula ieguvēja Iviana Sarkosa. Par Golovanovu viņi visi nobalsoja vienbalsīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!