Foto: Privātais arhīvs
Desmit skaistāko politiķu topā, kuru regulāri veido ārvalstu plašsaziņas līdzekļi, šogad iekļuvušas arī divas ar tiesu darbiem saistītas kaimiņvalstu dāmas – Igaunijas parlamenta deputāte Anna Marija Galojana un bijusī Ukrainas premjere Jūlija Timošenko.

1. Pirmo vietu topā ieņem 39 gadus vecā ebrejiete Orlī Levi, trīs bērnu māte, kura pirms došanās politikā dienējusi Izraēlas Gaisa spēkos. Viņa nākusi no politiķu dinastijas – Orlī tēvs ir kādreizējais Izraēlas ārlietu ministrs Dāvids Levi.

2. Bijusī Itālijas televīzijas slavenība, modele un Vienlīdzīgo iespēju ministre Marija Rosārija Karfanja ilgu laiku tika uzskatīta par daiļāko ministri pasaulē un skandalozā premjera Silvio Berluskoni mīļāko. 37 gadus vecā Karfanja amatu zaudēja aizvadītā gada novembrī.

3. Kādreizējā vingrotāja, šobrīd Krievijā populārā Valsts domes deputāte Alina Kabajeva (29) vislabāk zināma saistībā ar baumām par attiecībām ar valsts līderi Vladimiru Putinu, kuras gan neviens no viņiem nav apstiprinājis. 

4. Joanna Kabaeve uz Polijas politiskās skatuves uznāca 2007. gadā, kad tika ievēlēta no Ļubļinas pilsētas. Skaistā deputāte ir arī ekonomikas doktore.

5. Grieķijas parlamenta deputāte Eva Kaili (34) ir studējusi arhitektūru, tomēr šajā profesijā nekad nav strādājusi. Grieķijā sākotnēji ieguvusi atpazīstamību kā ziņu raidījuma vadītāja.

6. Reiz populārās Igaunijas deputātes un sabiedrības dāmas Annas Marijas Galojanas (29) vārds pēdējā laikā tiek saistīts ar skaļu tiesas procesu par 42 tūkstošu latu piesavināšanos un par to piespriesto piecu mēnešu cietumsodu, kas viņai šogad jāizcieš. 

7. Kanādas indiete Rūbija Dalla (38) tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām un stilīgākajām politiķēm ne tikai indiešu diasporā, bet visā Ziemeļamerikā. Indijā dzimusī Dalla pārcēlās uz Kanādu 1995. gadā pēc bioķīmijas studiju pabeigšanas. Viņa arī piedalījusies kādā indiešu filmā.

8. Pakistāniešu sieviešu tiesību aktīviste Kašmala Tarika (40) beigusi Londonas Ekonomikas augstskolu. Lai gan Tarika ir viena no ambiciozākajām dāmām Pakistānas politikā, viņu nereti kritizē par "gultas politikas" izmantošanu karjeras veidošanā.

9. Libānas politiķe Setrīda Geigea (44) nākusi no valstī ietekmīgas uzņēmēju ģimenes, bet pati spējusi izvirzīties par vienu no prominentākajiem politiķiem Tuvajos Austrumos. Precējusies ar kādreizējo Libānas Bruņoto spēku komandieri Samiru Faridu Geigeu.

10. Topa desmito pozīciju ieņem šobrīd nežēlastībā kritusī ukraiņu politiķe, bijusī premjere Jūlija Timošenko (52), kas pasaules uzmanību piesaistīja ne tikai ar politiskajiem panākumiem, bet arī nacionālajā stilā veidoto ārējo tēlu. 2011. gada oktobrī tiesa viņai piesprieda brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem par pilnvaru pārsniegšanu, noslēdzot Ukrainai neizdevīgu līgumu ar Krieviju par dabasgāzes piegādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!