Foto: DELFI
Pazīstamais komponists Juris Kulakovs pavasari sagaida viens – viņa mīlestība, simpātiskā čelliste Kristiāna Balčus (abi kopā attēlā), jau vairāk kā pusgadu pārdomā dzīvi ārzemēs, kristiešu kopienā. Komponists mīļotās prombūtnē meties darbā un ar interesi gaida Kristiānu atpakaļ.

"Šobrīd mana mīļotā atrodas Spānijā, kur vada laiku meditācijās, tādā kā klosterī, kristiešu kopienā. Kristiāna nolēma, ka ir jāapdomā dzīvi, un vasaras beigās viņa devās prom. Viņai jāatgriežas šopavasar, un es ļoti gaidu viņas atgriešanos," sarunā ar DELFI Izklaide par attiecībām stāsta Kulakovs.

Viņš spriež, ka savā ziņā draudzenes aizbraukšana ir pat pozitīva, jo komponistam pēdējā laikā ir ļoti daudz darba, kuru dēļ viņš nevarētu tik daudz laika veltīt Kristiānai.

Pavasarim sākoties, Kulakovam paredzēti vairāki lieli koncerti, aktīvi rosīties sāk arī grupa Pērkons, par kuriem lielu interesi izrādot klausītāji. Komponists gatavo arī Ziemassvētku oratoriju, raksta operu bērniem, kā arī saņēmis kādu īpaši intriģējošu piedāvājumu.

"Pirmo reizi mūžā man ir piedāvājums rakstīt mūziku filmai, pie tam tas ir starptautisks projekts, kurā apvienojušies latvieši, krievi un armēņi. Man tas ir ļoti pagodinoši. Vēl nav zināms, kuri būs aktieri, taču filmas veidotāju kolektīvs ir īsti profesionāļi - daudzi skolojušies pie tiem pašiem cilvēkiem, kas apmācījuši visas Maskavas zvaigznes.

Sižets būs smieklīgs - tas viss notiks Latgalē, runāts tiks gan latgaliski, gan latviski, gan krieviski," par projektu stāsta Kulakovs. Intensīvajā darba posmā komponistam mīlestības netrūkstot - Kristiāna to dāvā arī no tālienes.

"Vēstules viņa raksta ārkārtīgi mīļas, un man viņas bilde visu laiku stāv pie sienas," ar mīlestību stāsta komponists. Pirms meitenes atgriešanās viņā valda zināms satraukums, jo viņš apzinās, ka šādi sevis izzināšanas braucieni ļoti maina cilvēkus.

"Taču, no otras puses, es nebaidos, bet ar interesi gaidu, kas ar Kristiānu šajā laikā būs noticis. Piekrītu teorijai, ka attālums satuvina - pasaulē ir gadījumi, kad precēti pāri dzīvo viens Amerikā, otrs Eiropā, un laulība ir patiesi laimīga," spriež Kulakovs.

Viņš gan domā, ka, atgriezusies dzimtenē, Kristiāna šeit arī paliks, un tad, iespējams, abi beidzot apprecēsies. "Redzēsim jau, kāda viņa atbrauks - tas arī man būs liels pārsteigums," ar interesi savu mūzu atgriežamies gaida komponists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!