Foto: DELFI

Nedēļas izskaņā pie klausītājiem nonākusi jauna leģendārā grupas Līvi dalībnieka Ainara Virgas dziesma Brīnumu gaidot, kuru iedziedājis populārais liepājnieks Andris Ērglis (attēlā).

Dziesmas ierakstā kopā ar Ērgli piedalījies arī jaunais un talantīgais ģitārists Kārlis Stenders, kuru plašāka publika iepazina pēc puiša dalības šova Latvijas Zelta talanti ceturtajā sezonā šī gada februārī, bet kompozīcijas vārdu autors ir daudzu pašmāju hitu radītājs Guntars Račs.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Andris_erglis_brinumu_gaidot.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Sākotnēji Virgas un Rača jauno dziesmu bija plānots realizēt jau pērnā gada nogalē sadarbībā ar Virga Hard Orchestra mūziķiem, pieaicinot Andri Ērgli, taču dažādu neparedzētu apstākļu dēļ dziesmas palaišana tautās tika atlikta uz 2012. gadu.

"Kopā ar meitu skatījāmies LNT šovu Zelta talanti, un redzēju, kā uzstājās Kārlis. Sākotnēji, kā jau vienmēr, biju skeptiski noskaņots, taču tad, kad viņš sāka spēlēt savā manierē, es sāku uzmanīgi klausīties. Nākamajā dienā zvanīju šova producentei Ilzei Jansonei un palūdzu Kārļa tālruņa numuru.

Pavisam drīz mēs arī satikāmies, un tad man dzima ideja ierakstīt nerealizēto Virgas dziesmu pavisam citādā veidā - divatā ar Kārli. Manuprāt, rezultāts ir negaidīti labs. Kārlis savu ģitāras partiju ierakstīja vienā piegājienā. Skaņa ir neticama. Sajūta ir tāda it kā spēlētu vismaz trīs cilvēki," sadarbību ar jauno talantu raksturo Ērglis.

Apmierināts ar abu mūziķu veikumu ir arī kompozīcijas autors Virga, kurš atzinis, ka rezultāts atbilst dziesmas nosaukumam.

"Mēs gaidījām brīnumu un brīnums notika! Man patiešām un no visas sirds ir prieks par šo ierakstu. Esmu noklausījies to jau vismaz reizes piecpadsmit un nav apnicis. Plānoju to iekļaut arī savas grupas repertuārā," stāstījis Virga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!