Foto: DELFI
16. Rīgas modes nedēļas ietvaros viesiem trīs vakarus pēc kārtas bija iespēja baudīt šobrīd aktuālāko pašmāju modes mākslinieku jaunās rudens/ziemas kolekcijas, bet sestdienas vakarā sarūpētā programma bija īpaši krāšņa.

Modes nedēļas izskaņas dienas skates sākās iepirkšanās centrā Sky&More - kā pirmā modes pasākuma viesiem tika piedāvāta kolekcija Perwoll Brilliant colors by Narciss, kas tapusi sadarbībā ar Ogres trikotāžu, tai sekoja populārā zīmola QooQoo jaunās kolekcijas Lolita prezentācija un zīmola Glam Deco skate.

Par vienu no gaidītākajiem sestdienas vakara modes šoviem kļuva zīmola Red Salt prezentācija - līdz šim Indra Salceviča ar Salt bija zināma kā vīriešu apģērbu radītāja, bet sestdien plašākai publikai bija iespēja iepazīties ar viņas darināto kolekciju sievietēm.

Vēlā vakara stundā modes mīļotāji sāka pulcēties klubā G4 Gleznotāju ielā, kur notika 16. Rīgas modes nedēļas noslēdzošais modes šovs - to bija sarūpējusi latviešu modes dizaineru grupa Paviljons.

Paviljona šovu atklāja jaunā dizainere Elīza Ceske ar kolekciju Utopia, tai sekoja modes mākslinieces Vitas Radziņas un metāla rotu dizaineres Lauras Seleckas kopīgi radītā kolekcija Bone Flowers, Arta Štamgūta kolekcija DNS un Indras Salcevičas Gāzi grīdā, kuru māksliniece veltījusi visiem Latvijas mačo tipa vīriešiem.

Tāpat pasākuma viesiem bija iespēja baudīt juteklisko dizaineres Daces Krieviņas-Bahmanse zīmola Be Carousell jaunāko kolekciju, bet pasākumu noslēdza krāšņā dizaineres Agneses Narņickas kolekcija Sleepyhead.
Klubā G4 notikusī modes skate no citām atšķīrās ar to, ka aplūkot jaunās kolekcijas bija iespējams visos trīs kluba stāvos - ņemot vērā lielo interesi un plašo apmeklētāju pulku, dizaineri ātri vien pielāgojās apstākļiem un nodrošināja, ka modeļu defilē tiek pagarināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!