Foto: F64
Populārā pašmāju estrādes māksliniece Olga Rajecka (attēlā), kura šogad ar vērienu atzīmē 50. dzimšanas dienu, jubilejas sakarā sākusi vaļsirdīgi stāstīt par savas privātās dzīves niansēm un atklājusi, ka vēl aizvien pārdzīvo, ka nekad nav pazinusi savu īsto tēvu.

Nesen grāmatnīcu plauktos nonāca Rajeckas un Kārļa Anitena kopīgi radītā grāmata Mana svētku diena, kurā dziedātāja atklāj ne vienu vien līdz šim plašākai sabiedrībai nezināmu faktu par savu dzīvi, starp kuriem ir arī skumjais stāsts par īsto tēvu.

Grāmatā Rajecka pirmo reizi publiski paziņojusi, ka ir ārlaulības bērns un visu mūžu nēsājusi sava patēva uzvārdu.

"Esmu no Pluņģes Lietuvā. Tur bija karaspēka daļa, un tur mana mamma, slaucēja pirmrindniece, iepazinās ar manu tēvu, nu, patēvu - viņš mani audzināja līdz 15 gadu vecumam, un es viņu saucu par tēvu," intervijā izdevumam SestDiena stāstījusi Olga.

To, kas ir viņas bioloģiskais tēvs, Rajecka tā arī nekad nav uzzinājusi - māte šo informāciju no viņas slēpusi.

"Mamma man nesaka viņa uzvārdu. Varbūt būtu greizsirdīga? Jaunībā pateica, ka es īstenībā neesmu Antona Rajecka meita. Esmu joprojām dusmīga uz mammu, ka nav pat nevienas bildes, ka nekad neesmu redzējusi tēvu. Man par to sāp sirds. Tas ir ļoti nežēlīgi," sajūtās dalījusies Rajecka.

Viņa pieļauj, ka arī īstais tēvs nav informēts, ka viņam ir meita - pēc Olgas aprēķiniem, vīrietim tagad varētu būt 72 gadi, bet to, kā viņu atrast, dziedātāja nezina. "Ja man pateiktu, kur viņu meklēt... Bet uz kuru pusi man skriet? Es vienīgi varētu televīzijā," prātojusi Rajecka.

Dziedātāja arī atzinusi, ka, neraugoties uz to, ka nezina, kas ir viņas tēvs, nekad to neesot centusies kompensēt citādā veidā - neviens no viņas dzīves svarīgākajiem vīriešiem nekad nav bijis viņai tēva vietā, bet bieži vien pat Olga izvēlējusies gados jaunākus mīļotos.

Vērtējot savu tagadējo dzīvi, Rajecka atklāti pastāstījusi, ka ir gandrīz laimīga - viņa vienmēr sapņojusi par mājām, kur pulcētos bērni un mazbērni, bet šo sapni īstenot viņai nav izdevies.

"Man ir pat divas mājas, man ir lieliska meita, man ir foršs draugs, man viss ir. Bet tas ir citādi. Tā kopādzīvošana vienā saimē... Kaut kādiem ideāliem, uz ko tiekties, jābūt, vai ne?" par nepiepildīto sapni stāstījusi Rajecka, liekot gan saprast, ka viss notikušais ir ne tikai apstākļu sakritība, bet arī viņas pašas izvēle.

"Sieviete nosaka visu. Tomēr mēs izvēlamies jūs, nevis jūs - mūs. Esmu patikusi ļoti bagātiem cilvēkiem, tiešām miljonāriem. Man nebūtu ne par ko jārūpējas. Mani bildināja, bet teicu: nē. Sirds teica. Man tāpat ir viss, kas vajadzīgs. Nu un tad, ka man būtu jahtas un vēl sazin kas. Bet es pati būtu kā mantiņa," intervijā izdevumam SestDiena atzinusi Rajecka.

Galerijā: Rajecka kopā ar saviem tuvākajiem cilvēkiem un atbalstītājiem grāmatas Mana svētku diena un labāko dziesmu albuma prezentācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!