Krievijā radīts pirmais ar fekāliju palīdzību tapušais Krievijas prezidenta Vladimira Putina portrets.

Kā Krievijas medijiem pavēstījis opozīcijas pārstāvis Igors Čepkasovs, tā autors - galdnieks no Čudovo pilsētas - vēlējies pievērst uzmanību prezidenta vienaldzībai pret tautas problēmām.

"Vladimira Putina portrets radīts oriģinālā stilā: nevar nepamanīt tā māksliniecisko savdabīgumu un portretisko līdzību oriģinālam. Glezna radīta uz pašdarināta audekla ar autora organisma izvades produktu palīdzību. Darbs iesniegts projekta PutinShit konkursā," skaidroja Čepkasovs.

Galdnieks, komentējot savu veikumu, izteicies: "Zīmēju ar to, ko nu kaķis devis. Rezultāta nostiprināšanai uz papīra sajaucu kakas ar krāsām proporcijās 5:1. Ar šo darbu vēlējos parādīt, kā preziks izturas pret cilvēkiem, viņu vārdiem un uzskatiem, jo avīzēs taču izskan tautas balss. Gleznu sauc "Uzdiršu jūsu...", un šo frāzi katrs var pabeigt pats."

Konkurss PutinShit sākās 1. aprīlī, un tā rīkotāji saņēmuši daudzus mākslas objektus. Piemēram, nomināciju kategorijā "Diversija" ieguvuši Ļeņingradas apgabala fermeri, kas kūtsmēslos noslīcinājuši veselu Putina vēlētāju ciematiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!