Foto: DELFI

Daudzi novērojuši, ka ierakstu kompānijas MicRec vadītāja Elita Mīlgrāve (attēlā) izskatās arvien labāk par spīti gadu ritējumam. Viņa atklāj savu noslēpumu – Mīlgrāve atteikusies no gaļas un alkohola, gandrīz neēd arī kartupeļus un regulāri sporto, kā arī attīsta un pilnveido sevi īpašā skolā.

"Uzskatu, ka veselības un laba izskata uzturēšana ir komplekss pasākums. Man tas sastāv no sporta - ziemā slēpoju, vasarā nūjoju, dejoju tautas deju ansamblī Līgo, kas attīsta ne tikai fiziski, bet arī garīgi. Peldos, meditēju, kā arī cenšos lietot veselīgu uzturu, cik nu tas mūsdienās iespējams," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Mīlgrāve.

Svarīgu lomu viņas veselības un skaistuma uzlabošanā devušas nodarbības organizācijā Art of Living. "Tur māca, kā sevi garīgi bagātināt, kā arī jogu, elpošanas vingrinājumus un izglīto veselīga dzīvesveida jautājumos.

Šīs skolas mudināta, apmēram pirms gadu kļuvu par veģetārieti. Mani uz to mudināja galvenokārt personiskas pārdomas par tēmu "mēs esam tas, ko mēs ēdam". Piemēram, zālēdāji dzīvnieki ir ļoti aktīvi, maz guļ, kamēr lauvām un tīģeriem, lai sagremotu medījumu, diennakti jānoguļ.

Gaļa samazina spēju domāt un aktīvi rīkoties. Novēroju to arī pēc sevis - šo pavasari sagaidu bez raksturīgā noguruma," priecājas ierakstu kompānijas vadītāja, atklājot, ka saņēmusi arī daudz komplimentu par to, ka uzlabojusies viņas sejas āda. Viņa atzīst, ka šādi komplimenti, protams, motivē.

"Esmu tajā vecumā, kad daudz jāpiedomā par to, ko ēdu un kā dzīvoju. Dzeru daudz ūdens, īpaši neēdu kartupeļus. Nu jau kādu laiku esmu atteikusies arī no alkohola. Darīju to ziņkāres pēc, lai pati sev atbildētu, vai neesmu alkoholiķe.

Aizejot uz kādu pasākumu, visur tiek piedāvāts vīns, un man radās sajūta, ka man ik dienas tiek piedāvāts alkohols. Izlēmu, ka kādu laiku vairs to nedzeršu, un nu man vairs pat neprasās.

Vienīgā problēma - pasākumos ļoti maz piedomāts par tiem, kas nedzer. Tagad saprotu Raimondu Paulu, kurš teicis, ka, ja vīna izvēle publiskos pasākumos ir plašā klāstā, ūdeni, sulu vai kafiju dabūt ir grūti," spriež Mīlgrāve, atklājot arī, ka nesaprot to, kāpēc mums tik svarīgo bagātību - ūdeni -  dzeram no parastām glāzēm, bet alkoholu baudām no smalkiem traukiem.

Organizācijas Art of Living rīkotos kursus viņa iesaka apmeklēt ikvienam, kam rūp sava iekšējā un ārējā veselība, jo pati ar to palīdzību sevi lieliski sakārtojusi.

"Tās ir dzīves zinības no Indijas. Piemēram, loti noderīgs ir elpošanas vingrinājumu komplekss - ja mēs uzņemam maksimāli daudz skābekļa, tas palīdz smadzeņu attīstībai," iesaka Mīlgrāve, atklājot, ka maija beigās organizācija uzaicinājusi uz Latviju visā pasaulē atzītu svēto, kas sniegs īpašas dzīves gudrību lekcijas, bet viņa pati iecerējusi iziet unikālo klusuma kursu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!