Foto: LETA
Jaunā kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (attēlā) izpelnījusies tautas uzmanību arī ar savu allaž nevainojamo ģērbšanās stilu. Ministre atklāj, ka savu stilu veido pati, izvēloties apģērbus pēc sajūtām.

"Es gribētu teikt, ka man ir īpašs stils - manējais. To veidoju pati. Tērpus gan izvēlos, gan kombinēju pati. Man nav iecienīto zīmolu. Līdz šim esmu daudz ceļojusi, un tas devis iespēju iegādāties visdažādāko stilu un zīmolu apģērbus. Daļu apģērbu pasūtu šuvējam Latvijā.

Galvenais kritērijs tērpa izvēlei man nav zīmols, bet gan tā kvalitāte un ērtums. Manuprāt, tas ir viens no veiksmīga kopējā tēla priekšnosacījumiem - māka izvēlēties apģērbu, kas ļauj justies brīvi un pašpārliecināti," sarunā ar DELFI Izklaide savus stila veidošanas pamatprincipus atklāj Jaunzeme -Grende.

Viņa labprāt izvēlas arī pašlaik tik aktuālos pašmāju dizaneru darinājumus. "Piemēram, mans un vīra kāzu tērpi bija Aleksandra Pavlova darināti. Turklāt aksesuārus, kas tika piemeklēti tērpam, es nēsāju vēl šobrīd, kombinējot ar dažādiem svētku tērpiem," stāsta ministre.

Apģērbu viņa parasti izvēlas un kombinē pēc sajūtām un, protams, ņemot vērā to, uz kurieni paredzēts doties.

Amata dēļ ministrei nereti dienas laikā sanāk pārģērbties, jo diena paiet lietišķākā gaisotnē, bet vakari - kultūras pasākumos, kam attiecīgi jāpieskaņo apģērbi. Jaunzeme-Grende pat nav skaitījusi, cik daudz tērpu pašlaik atrodas viņas skapī, taču par savu mīļāko apģērbu sauc to, ko valkā ārpus darba.

"Mans mājas apģērbs nebūt nav ikdienišķs. Var pat teikt, ka man ir vesela kolekcija ar interesantiem tērpiem, ko nēsāju mājās," noslēpumaini atklāj ministre, kura par savu dēvē arī ikdienas stilu.

Allaž labi ģērbtā kultūras ministre spriež, ka ar stilu problēmu nav arī citiem tautiešiem. "Uzskatu, ka cilvēki Latvijā ģērbjas stilīgi un ar gaumi. Tā ir mūsu konkurētspējas pazīme - darīt lietas skaisti," spriež Jaunzeme-Grende, iesakot sievietēm izvēlēties savu sirds apģērbu, nevis sekot modes, sabiedrības un mediju radītajiem stereotipiem ģērbšanās ziņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!