Foto: Privātais arhīvs

Populārais šlāgermūziķis Viktors Zemgals (attēlā) šogad atzīmē 40 gadus uz skatuves un tam par godu bija iecerējis intriģējošu koncerttūri, ko plānoja atklāt jau maijā. Diemžēl pirmie iecerētie koncerti atcelti, pie kā Zemgals savā ziņā vaino talantu šovu saražotos jaunos mūziķus, kas piesārņo kultūras namus ar nekvalitatīviem koncertiem.

"Iespējams, tas viss saistīts ar manu agrāko darbību Panorāmā: man kā laika ziņu diktoram uzsūtīti pārāk labi laika apstākļi - cilvēki grib pabūt ārā, nevis atrasties kultūras namos un klausīties manu uzstāšanos.

Pirmie paredzētie koncerti - 3. maijā Koknesē un 5. maijā Iecavā - pavisam droši ir atcelti. Tas tomēr ir gabals, uz kurieni jābrauc, bet, ja prognozes ir, ka būs maz cilvēku, labāk pasākumus atcelt," sarunā ar DELFI Izklaide skaidro Zemgals.

Mākslinieks uzskata, ka koncertu atcelšanu var skaidrot ar vēl kādu būtisku iemeslu - nekvalitatīvu, kultūras namos spēlēt kāru mūziķu pārprodukciju.

"Cilvēki tiek piebaroti ar nepietiekamas vērtības produktiem. Visi šovi, kartes - tas nav kvalitatīvs sniegums! Lai ko citi teiktu, domāju, ka es ar savu 40 gadu skatuves pieredzi varu atļauties teikt, ka neatbalstu to, kas šajā sakarā notiek.

Protams, saprotu, ka ir cilvēki, kam šie šovi ir viegls peļņas avots. Taču agrāk pastāvēja zināmi kritēriji, pēc kuriem lēma, vai kādu vispār drīkst laist uz skatuves koncertēt. Bija jāatbilst kādam noteiktam līmenim, bet tagad koncertēt brauc visi, kas vēlas.

Pats šovus neskatos, bet, ja divās televīzijas programmās pēc kārtas ieraugu jauniešus, kas tizli staipās un vingro, man rodas jautājums - kam tas vispār ir interesanti? Tā ir gaumes bojāšana," sašutis par jaunajiem "talantiem", kas apsēduši kultūras namus, ir pieredzējušais mūziķis.

Viņš tomēr neskumst par to, ka jubilejas tūres koncerti sākušies šādi - tā vietā mūziķis ar pavadošo sastāvu intensīvi mēģina un ir optimistiski noskaņots: ja koncerti nenotiks tagad - būs vēlāk, uz rudeni, kad ļaudis pēc atpūtas dabā atkal būs izslāpuši pēc kultūras.

Zemgals šopavasar pārsteidza Eolikas fanus, pēc publiska kašķa pirmo reizi atkal kāpjot uz vienas skatuves ar bijušo kolēģi Olgu Rajecku viņas 50 gadu jubilejas koncertā.

"Ja ilgi staigāsi ar naidu, tas tevi saēdīs. Starp mums ir ne naids, bet drīzāk aizvainojums. Tas nav pilnībā pazudis, bet vajag ļaut piedot. Mēs ar Olgu neesam slēguši nekādas vienošanās, bet es nevēlējos būt tas sliktais zēns, kurš sabojā viņai jubileju. Tiešā vai netiešā nozīmē mēs esam draugi; tik ilgi esam bijuši kopā uz skatuves - kā lai citādi to nosauc?

Tādu jubileju svin vienreiz dzīvē, un es vēlējos, lai Olgai šis notikums paliek labā atmiņā," par izvēli pēc strīda tomēr sveikt Olgu jubilejā stāsta viņas kolēģis. Viņa žests operā gan nenozīmējot, ka Eolika atkal apvienojas.

"Ar Eoliku vairs nekoncertēšu - tas ir noiets etaps. Tagad koncentrēšos uz solokarjeru - Viktors Zemgals ar grupu Lelles ir gatavi priecēt klausītājus," reklamē Zemgals.

Viņš sola saviem atbalstītājiem, ka intriģējošā, speciāli jubilejas tūrei paredzētā programma nekur nepazudīs - koncerti tiks pārcelti uz rudeni, bet vasarā Zemgala uzstāšanās varēs baudīt citos pasākumos, tostarp Latvijas šlāgerkanāla rīkotajos koncertos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!