Latviešu izcelsmes aktrise un modele Agate Muceniece (attēlā), kura jau vairākus gadus par savu dzīvesvietu izvēlējusies Krieviju, kur guvusi plašu atpazīstamību, emocionālā video uzrunājusi krievu tautu, aicinot atzīmēt Uzvaras dienu.

Bijusī rīdziniece Muceniece Krievijā popularitāti iemantojusi kā jauniešu kulta seriāla Slēgtā skola varones Dašas lomas atveidotāja, un, izmantojot savu atpazīstamību, jaunā sieviete arī piekritusi uzrunāt cilvēkus 9. maija svētku sakarā.

Savā ļoti emocionālajā uzrunā Muceniece dalījusies pārdomās par Uzvaras dienas nozīmību, aicinājusi pateikties visiem Otrā pasaules kara veterāniem, kā arī pastāstījusi par savu vecmāmiņu Mariju Ivanovnu Hruščovu, kura, ģimenes saietos atceroties karu, vienmēr raudot.

"Es pati nezinu, kas ir karš, un tā visticamāk ir labāk. Nevienam šajā pasaulē tas nebūtu jāzina. Man karš ir melnais caurums, kaut kas šausmīgs, kaut kas, no kā es baidos par visu vairāk pasaulē. Es nekad mūžā negribētu piedzīvot karu.

Bet uzvara man, pirmkārt, ir nevis uzvara kaut kādā kaujā, bet uzvara pār nāvi. Tie ir īstie svētki," skaidrojusi meitene.

Ar asarām acīs Agate atzinusi, ka nav tādu vārdu, lai pateiktos kara veterāniem par izdarīto, un aicinājusi katru šajā dienā pieiet pie saviem vecvecākiem, samīļot, uzdāvināt ziedus un pateikt paldies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!