Foto: DELFI

Pašā Māmiņu dienas vakarā ar jautru koncertu īstās zaļumballes noskaņās tika noslēgts Kristapa Tālberga un māsiņu Drozdoviču vadītais šovs Dvīņi dzied!, kurā sīvā cīņā pie uzvaras un balvas - 1000 latiem - tika Reinholds un Rūdolfs Sprukuļi no Vecbebriem (attēlā centrā).

Žūrijā fināla koncertā atradās un dalībniekus vērtēja operdziedātāja un dvīņu mamma Kristīne Zadovska, kuru tur bijām paraduši redzēt vairākkārt, jau šovā redzētā dvīņu mamma Gundega Skudriņa, kā arī viens no Latvijas mīlētākajiem mūziķiem - Lauris Reiniks, kurš izteica cerību reiz pats kļūt par dvīņu tēvu.

Šovs bija veidots divās daļās: pirmajā tradicionāli dalībniekus vērtēja žūrija kopā ar skatītājiem, bet superfinālā tiesības lemt bija tikai skatītājiem.

Šovu atklāja liepājnieki - brāļi Jānis un Raimonds Almaņi ar Dvēseles dziesmu. Izvēloties emocionālo skaņdarbu, brāļi izpildīja žūrijas viņiem doto ieteikumu finālā dziedāt ko sirdij. Uzstāšanās tika vērtēta kā izcils fināla iesākums. Žūrija, kas solījās finālā būt īpaši barga, to vērtēja ar diviem devītniekiem un desmitnieku.

Otrās uzstājās, kā izrādās, Almaņu kursabiedrenes Eva un Kaiva Molleres no Alūksnes, kuras finālā, kā jau solīts, izpildīja Imanta Kalniņa dziesmu Nelaid, māte, bērnus mežā, ko veltīja mammai Mātes dienā. Meitenes pat uzdrošinājās pastrīdēties pretī Laura Reinika kritikai un gala rezultātā saņēma divus desmitniekus un devītnieku no Laura.

Trešās uzstājās burvīgās māsiņas Sanita un Sanija Rozes no Liepājas, pārsteidzot ar īsti tautisku un jestru numuru, izpildot dziesmu Sasala jūrīna. Meitenes bija rotājušās vainadziņiem, bet ar varenu šovu priekšnesumu papildināja četri dejojoši puiši no Dzirnu studijas.

Reiniks iepriecināja meitenītes, atzīstot, ka mazulītēm piemīt īsts skatuves šarms, bet galu galā meitenēm tika piešķirti divi devītnieki un desmitnieks no Laura.

Ceturtais numurs bija ticis dāmām no diviem novadiem - Skrīveriem un Odzienas - Baibai Dronkai un Ivetai Upeniecei, kas lika zālei celties kājās un dejot, izpildot tautas dziesmu Kas var mani aizdziedāt.

Pēc priekšnesuma atklājās neticams fakts - viena no dvīņu māsām bijusi pirmā Laura Reinika mūzikas skolotāja bērnu dārzā, kad puisītim bija tikai pusotrs gadiņš. Pašam Laurim šis fakts bija patīkams pārsteigums. Žūrija māsas vērtēja ar diviem devītniekiem un desmitnieku no Laura, kurš galu galā vērtēja savu pirmo mūzikas skolotāju.

Nākamie uzstājās Lana un Sergejs Kutiščevi no Stenčiem, izpildot Balto dziesmu. Žūrija jauniešiem lika divus astotniekus, bet no Gundegas tika desmitnieks.

Sestie startēja Ugāles dvīņi Aivis un Raivis Beļakovi, sarīkojot īstu zaļumballi ar jautrajiem Kurpniekzeļļiem no Čikāgas piecīšu repertuāra. Puišiem žūrija piešķīra divus devītniekus un desmitnieku.

Septītās uzstājās tukumnieces Lauma un Lelde Ozoliņas. Meitenes atklāja, ka pēc pirmās uzstāšanās bauda neticamu puišu uzmanību, un par to arī bija dziesma - Bez puišiem nevar. Priekšnesums bija veidots kā jautrs šovs, uz skatuves aicinot veselu puišu armiju. Māsiņas bija ļoti sajūsminātas par vērtējumu - diviem desmitniekiem un devītnieka no Gundegas.

Fināla koncertu noslēdza Reinholds un Rūdolfs Sprukuļi no Vecbebriem ar dziesmu Skudru kāzas. Jautrīši paziņoja, ka viņu mammai ar puikām nudien neesot grūti - ja nebūtu abu draiskuļu, viņa pie stūres aizmigtu.

Skudriņu puiši tā sajūsmināja, ka viņa Sprukuļus uzaicināja par muzikantiem savās sudrabkāzās. Žūrija puišus novērtēja ar trim desmitniekiem, par spīti puišu skatuves paziņojumam par to, ka viņu radi savulaik kāvušies ar Reinika radiniekiem.

Skatītāji ar savu balsojumu, kas saskaitīts ar žūrijas vērtējumu, no šīs kompānijas izvēlējās divus superfinālistus. Kamēr tika skaitītas balsis, skatītājus izklaidēja šova Okartes skatuve uzvarētājs Mārtiņš Ruskis.

Superfinālā iekļuva divi puišu pāri - Rūdolfs un Reinholds no Vecbebriem un Aivis un Raivis Beļakovi no Ugāles.

Aivis un Raivis superfinālā piedāvāja jautro Mednieku dziesmiņu, savukārt Rūdolfs un Reinholds izpildīja hitu Atceries, meitenīt. Pēc saspringta balsojuma tika lemts, ka par uzvarētājiem kļūst Reinholds un Rūdolfs Sprukuļi no Vecbebriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!