Foto: DELFI

Rūta Dūduma (attēlā), kura plašāku publikas atpazīstamību ieguvusi šova Dziedošās ģimenes otrajā sezonā 2010. gadā, kur piedalījās kopā ar mammu, iepriekš bija pazīstama kā dziedātāja, taču tagad, pēc viņas atbalstītāju vārdiem, meitene sākusi dūdot – proti, viņa "iedūdojusi" himnu pavasarim ar nosaukumu Maijs miera nedod.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Ruta_Duduma_Pavasara_dziesma.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Oriģinālā šīs dziesmas tekstu un melodiju sacerējis "nepelnīti aizmirstais diriģents, vijolnieks un komponists" Alnis Zaķis, bet tās pirmā izpildītāja 1979. gadā bija Aija Kukule. Tagad šo dziesmu iedūdojusi Dūduma, un tā veltīta "ikkatrai vasaru gaidošai sirdij".

Dūdumas versija ierakstīta kopā ar muzikālo apvienību Vintāža - tas ir Latvijas Radio un Televīzijas vieglās un estrādes mūzikas orķestris, vēlāk saukts arī par Radio bigbendu. Pateicoties orķestrim un tā ilggadējiem vadītājiem - vijolniekam Alnim Zaķim un trompetistam Gunāram Rozenbergam, radio arhīvā nogūluši tūkstošiem kompozīciju.

Pa jaunam ieskaņojot kompozīcijas, Vintāža par mērķi neizvirza sacensties ar tās oriģinālo versiju, taču cer, ka nedaudz atsvaidzinātā veidā tās raisīs cilvēkiem salīdzināt mūzikas dzīves pozitīvos un negatīvos aspektus toreiz un tagad, stāsta apvienības mākslinieciskais vadītājs Rihards Bērziņš.

Pašlaik Rūta studē džeza vokālu un dzied grupā Into One, bet, pateicoties šovā iegūtiem jauniem draugiem un pieredzei, Rūta tika uzaicināta dziedāt bekvokālu vairākiem Latvijā pazīstamiem mūziķiem, tai skaitā, Laurim Reinikam, Musiqq, Gintai Krievkalnai un citiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!