Foto: DELFI

Ceturtdien, 17. maijā, Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvoja komponista Zigmara Liepiņa operas Parīzes Dievmātes katedrāle jauniestudējums teātra versijā, un pēc pirmizrādes aktieri, izrādes radošā komanda un teātra mīļotāji pulcējās uz tradicionālo vīna glāzi.

"Tā ir izrāde par spēju īsti un nesavtīgi mīlēt, kas vienmēr un arī šobrīd ir tik aktuāli," lēmumu uzvest savulaik Latvijas Nacionālajā operā iestudēto darbu pamatojis teātra direktors Ojārs Rubenis.   

Īpaši sumināti pirmizrādes vakarā tika galveno lomu atveidotāji, jaunākie Latvijas Nacionālā teātra aktieri - Esmeralda lomas atveidotāja Zane Dombrovska un Kvazimodo lomas spēlētājs Juris Jope, kā arī citi aktieri, kuri piekrituši lielajam izaicinājumam dramatiskajā teātrī uzvest operu. Tāpat sumināta tika arī izrādes režisore Indra Roga.

Novērtēt Parīzes Dievmātes katedrāles jauno skatuves versiju bija ieradusies kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Rīgas domnieks Andris Ameriks un citi prominenti viesi.

Pirmizrādi apmeklēja arī Parīzes Dievmātes katedrāles libreta autors Kaspars Dimiters, kurš lielo notikumu bija nolēmis atzīmēt kopā ar ģimeni - viņu šajā vakarā pavadīja sieva Līga Dimitere un dēls.

Daudziem par pārsteigumu pirmizrādes ballītē ieradās arī savulaik populārais dziedātājs Dons jeb Artūrs Šingirejs, kurš Latvijā ieradies, lai gatavotos komponista Zigmara Liepiņa vasaras izskaņā paredzētajiema 60. jubilejas koncertiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!