Foto: DELFI

Populārā dueta Dvīnes dziedātāja Katrīne Drozdoviča (attēlā kopā ar Anu) jau nodemonstrējusi savu talantu modes jomā, kopā ar māsu izveidojot savu apģērbu kolekciju Mondolini by Dvines. Nesen viņa pievērsusies hobijam nopietnāk, izveidojot savu stila blogu, un gatava dot padomus arī latviešu puišiem par to, kā šovasar gaumīgi ģērbties, lai izskatītos gana labi blakus savām modernajām dāmām.

"Šosezon gan sievietēm, gan arī vīriešiem aktuāli ir pasteļtoņi. No vīriešu vasaras tendencēm mans favorīts ir gaišais kokvilnas uzvalks, kas var būt gan standarts, gan arī īss - ar šortiem," sarunā ar DELFI Izklaide drosmīgu risinājumu vasarai iesaka Katrīne.

Savā blogā viņa šo stiliņu dēvē par šarmanta Vidusjūras žigolo tēlu, kas izskatīsies lieliski kopā ar stilīgām Ray Ban brilēm un labu iedegumu.

"Stilīgi ir arī košu krāsu savienojumi - teiksim, sarkanās bikses un oranžais t-krekls. Tas, kam dot priekšroku, jau vairāk ir atkarīgs no pašiem vīriešiem, bet izvēle ir: solīds dendija uzvalks vai arī vieglprātīgs, bet toties stilīgs tēls. Manuprāt, vīriešiem ir gandrīz neiespējami kļūst vulgāriem," plašās vasaras tendences puišiem atklāj jaunā modes blogere.

Vasaras karstumā, kad meitenes pa ielām defilēs vieglās kleitiņā, puišiem īpaši jāpiedomā pie tā, kā izvēlēties tērpu, kurā nav karsti, vienlaikus neizskatoties muļķīgi.

"Es neatbalstu to, ka vīrieši staigā bez krekla, ja tas notiek pilsētas centrā - tur jāizskatās solīdāk un lietišķīgāk. Savukārt, ja vīrietis bez krekla staigā, teiksim, jūrmalā vai ārpus pilsētas - tajā nesaskatu neko sliktu," par puišu atkailināšanos spriež Katrīne.

Viņai ir savs viedoklis arī par īpaši karsto un daudz aprunāto jaunumu - puišu minišortiem. "Runājot, par vīriešu minišortiem, viss ir atkarīgs no tā, cik izteikts mini tas ir. Man patīk vīriešu šorti, kas ir līdz celim, nevis zemāk par celi, jo šādos šortos vīrietis izskatās sportiskāks.

Pavisam īsi šorti varētu piestāvēt tikai noteikta auguma vīriešiem, visticamāk, jauniešiem ar savu stiliņu, bet neuzskatu, ka pieaugušajam un lietišķam vīrietim šādi šorti būs aktuāli," stāsta modes pārzinātāja. Kā stilīgāko šīs vasaras apģērbu vīrietim viņa dēvē vieglu un īsu pasteļtoņa uzvalku.

Katrīne atklāj, ka mode tomēr nediktē savus noteikumus, kuriem obligāti būtu jāseko - viņa iesaka aktuālās tendences piemērot savam individuālajiem uzskatiem, tādējādi veidojot savu stilu.

"Galvenais jau nav būt modīgam, galvenais ir komfortabli justies savās drēbēs un būt pārliecinātam par sevi, par savu vizuālo tēlu," uzskata stila lietu pārzinātāja. Katrīne domā, ka ne tikai pašmāju meitenes var lepoties ar stila izjūtu un labu gaumi.

"Manuprāt, Latvijas vīriešiem ir izteikts eiropeisks stils un puiši ikdienā ģērbjas ļoti stilīgi. Puišiem Latvijā izskats un stils ir ļoti nozīmīgi. Protams, vecākajai paaudzei stils ir konservatīvāks, bet pieļauju, ka ar laiku, jo vairāk Latvija ietekmēsies no Eiropas modes, tas varētu mainīties," par mūsu puišiem spriež Katrīne.

Tomēr ir dažas lietas, no kurām viņa silti ieteiktu atbrīvoties ikvienam puisim, kas sevi uzskata par stilīgu un mūsdienīgu. "Noteikti negribētu vīriešiem mugurā redzēt tīkļinkreklus vai apspīlētās, vecmodīgās ādas bikses.

Īpašas simpātijas nejūtu arī pret platiem Havaju stila krekliem un milzīgajiem leiblu uzrakstiem uz apģērba," teic Katrīne, iesakot šo lietu vietā skapī likt kaut ko no vasaras aktuālākajiem apģērbiem - minēto īso pasteļtoņa uzvalku, košas krāsas bikses vai papildināt skapi ar joprojām aktuālo krekliņu ar v-veida izgriezumu.

Galerijā: Latvijas slavenie vīrieši vasaras aktuālajā apģērbā - šortiņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!