Foto: Reuters/Scanpix
Homoseksuālie mākslinieki Antonio Garullo un Mario Otočento Romā radījuši instalāciju, stikla zārkā ievietojot smaidošu Itālijas ekspremjera Silvio Berluskoni skulptūru.

Kā vēsta laikraksts Corriere Della Sera, skandalozais mākslas darbs novietots netālu no Itālijas premjeru darba rezidences – Kidži pils. 

"Aizvērtas acis, lūpās smaids, galva uz atlasa spilvena: šķiet, viņš ir miris vai varbūt guļ. Bet viņš smaida, ieslēgts stikla sarkofāgā," teikts publikācijā. Instalācijai dots nosaukums Itāliešu sapnis, kas ir mājiens uz bijušā premjera izteikumiem tālruņa sarunās ar mīļākajām. 

"Silikona Berluskoni dus stikla zārkā uz samta paklāja kā pāvests vai svētais, vai augstākais līderis. Viņa labā roka atrodas uz Itālijas vēstures sējuma, kreisā – vaļējās biksēs. Viņš apģērbts divrindu pogājuma formālā uzvalkā, bet kājās – mājas čības ar pelēnu purniņiem," savu veikumu apraksta mākslinieki.

Viņi skaidro, ka ievietojuši Berluskoni caurspīdīgā sarkofāgā, lai uzsvērtu personības kultu, ko viņš radījis daudzu gadu laikā un kas, iespējams, viņu pavadīs arī nākotnē.

"Tai pašā laikā mēs it kā izveidojām norobežojumu starp skarbo realitāti un vēstures vērtējumu. Ja itāliešus dēvē par "svēto, dzejnieku un jūrasbraucēju tautu", tad arhetipiskais itālietis Silvio ir šī teiciena cienīgs iemiesojums," ir pārliecināti instalācijas autori.

Garullo un Otočento ir pazīstami ne tikai kā mākslinieki, jo viņi kļuva arī par pirmo viendzimuma pāri pasaulē, kas 2002. gadā salaulājās Amsterdamā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!