Foto: LETA
31. maijā, kad visā pasaulē svin Starptautisko blondīņu dienu, Latvijas blondīņu asociācijas prezidente, uzņēmēja Marika Ģederte (attēlā) atklāj, ka, lai gan šogad svētkus atzīmēs bez tradicionālā gājiena, taču jau nākamvasar gatavojas sarīkot vēl vērienīgāku parādi.

"Starptautisko blondīņu dienu atzīmēsim simboliski tuvāko draudzeņu lokā, taču lielas aktivitātes kā festivāli un parādes šogad netiks rīkoti - gatavosimies nākamajam gadam," sarunā ar DELFI Izklaide savas ieceres starptautiskajai blondīņu dienai atklāj Ģederte.

Pāris gadus bija ierasts maiju noslēgt ar krāšņu gājienu, kas pērn oficiāli atzīts par lielāko pasaulē notiekošo blondīņu parādi. Šogad gājiena nebūs, ko Ģederte skaidro ar ekonomiskiem apstākļiem - ņemot vērā to, ka pasākums tiek veidots bez jebkādiem naudas līdzekļiem, finansu krīzes laikā atbalstītājus atrast īpaši grūti.

Taču tas nenozīmē, ka Latvijas blondīņu asociācijas aktīvistes sēž rokas klēpī salikušas - viņas iesaistās pasākumos, kas saistītas ar pašām tuviem labdarības mērķiem, piemēram, blondīnes līdzdarbojas Nike Riga Run aktivitātēs un septembrī tradicionāli organizēs nometni mammām un bērniņiem ar kustību traucējumiem.

"Ja nenotiks nekas katrastrofāls - nākamgad blondīņu gājiens atkal būs. Esam izvērtējušas ieteikumus un mēģināsim šo pasākumu pasniegt savādāk. Piemēram, ņemot vērā Latvijas klimatiskos apstākļus, domājam, ka gājiens turpmāk notiks jūlijā. Šādu ideju izteikuši arī ārzemju viesi, kuriem šis laiks sakrīt ar atvaļinājumu posmu," ieceres atklāj aktīvā blondīne.

Starp citu - lai gan par to, ka šogad krāšņās blondīņu parādes nebūs, Ģederte medijus informēja jau pagājušā gada rudenī, par tūrismu Rīgā atbildīgās instances vienalga to iekļāvušas sarakstā, informējot ārzemniekus par atpūtas iespējām Latvijā maija nogalē.

"Saņēmu vēstuli no Tūrisma informācijas biroja, ka daudzi ārzemnieki pagājušajā nedēļas nogalē speciāli bija ieradušies Rīgā uz blondīņu parādi un neapmierināti jautāja, kāpēc tā nenotiek.

Zinot, ka mēs par to, ka gājiena nebūs, informējām jau pagājušogad, man nav saprotams, kāpēc Rīgas dome to tomēr ierakstījusi pasākumu sarakstā, maldinot tūristus," brīnās Ģederte.

Viņa gan spriež, ka uz gājienu atbraukušajiem Latvijā noteikti tāpat bijis interesanti, jo skaistu apskates objektu šeit netrūkst, īpaši vasarā, pie tam krāšņas gaišmates ielās redzamas ne tikai parādes laikā.

31. maiju viņa iesaka ar smaidu pieņemt kā vēl vienu jauku svinamo dienu un izmantot iespēju tajā īpaši padomāt par sev mīļajām gaišmatēm. "Svētku taču nekad nav par daudz. Tā ir pozitīvas emocijas - kāpēc ne?" par starptautisko blondīņu dienu spriež Ģederte.

Galerijā: spilgtākie mirkļi no 2011. gada Go Blonde festivāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!