Foto: Publicitātes foto

Karstajā eksāmenu laikā īsi pirms 12. klases beigšanas joprojām jaunais dziedātājs Dzintars Čīča (attēlā) paguvis ierakstīt savu šīs vasaras singlu - veco labo latviešu estrādes valsi ar nosaukumu Vasara sauc.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/WVHiyeVaWcc.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Kā informē mūziķa atbalstītāji, savulaik šo dziesmu ieskaņoja izcilais latviešu tenors Jānis Zābers, kuram to sarakstījusi viena no pirmajām latviešu estrādes komponistēm Elga Īgenberga kopā ar dzejnieku Arnoldu Auziņu.

"Uzdrīkstējos ieskaņot savu versiju šai leģendārajai dziesmai un ceru, ka tā klausītājos - tāpat kā mani pašā - vairos prieku par mūsu zemes skaisto dabu, kas īpaši uzplaukst tieši vasarā," priecājas Dzintars Čīča. "Būdams īsts lauku zēns, es pie skaistajiem Latvijas ūdeņiem jūtos vislabāk - tur es gatavojos eksāmeniem un iedvesmojos koncertiem."

Dziesmu Vasara sauc un citus čigānzēna hitus varēs dzirdēt tuvākajos Dzintara Čīčas koncertos - 2. jūnijā Dagdas estrādē Vasaras sezonas atklāšanā, 9. jūnijā Saldus šlāgermaratonā un 23. jūnijā festivālā Līgo Latgale!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!