Foto: LETA
Ceturtdienas, 7. jūnija, pēcpusdienā tūkstošiem cilvēku visā Latvijā sekoja līdzi notikumiem uz Vanšu tiltu, kur vantīs kārtējo reizi bija uzlīdis kāds cilvēks, mediji darīja visu, lai operatīvi informētu par notikumu gaitu.

Radiostacijā Radio 101 šajās liktenīgajās stundās darbojās dīdžejs Egons Reiters, kurš arī centās saviem klausītājiem pastāstīt karstākos jaunumus par Vanšu tilta vantīs uzkāpušo jaunieti, bet dīdžeja darbība izpelnījusies kritisku vērtējumu.

Sociālajos tīklos neilgi pēc notikuma galvenā vaininieka bojāejas parādījās sašutuma pilni ieraksti par Reitera vārdu izvēli, stāstot par puisi.

"Vai tas, ka Radio 101 dīdžejs sauc to cilvēku, kas nolēca no tilta, par "debiliķi, kurš tūlīt izsmērēsies", ir tas modernais cinisms, tipa, hipsterisms (lai ko ari šis vārds nozīmē), t.i., viņš iziet no pozīcijas, ka zina, ka tā runāt ir neētiski, un provocē pieklājības normas, vai arī viņš ir patiešām debils," retoriski saviem sekotājiem populārajā blogu vietnē Sviesta ciba jautāja kāda no lietotājām.

"Viņš visu stundu viņu sauca par debīliķi un stulbeni. Studijā esošā sieviete mazliet mulsa, mēģinot iebilst, kas varbūt viņam ir iemesli. Ja būtu kāds, kas viņu par to varētu atlaist, droši vien jau būtu iejaucies," raksta blogotāja.

Citi vietnes reģistrētie lietotāji pievienojās sievietes izbrīnam par Radio 101 dīdžeja attieksmi, veltot Reiteram krietnu devu kritikas un izsakot izbrīnu, jo šāda rīcība parasti Reiteram neesot raksturīga.

Tāpat ne vienu vien izbrīnīja Reitera ieraksts Twitter tīklā, kurā viņš bija pieļāvis, ka cilvēks, kurš, tiltā kāpjot, piesaucis Mariju, ar eklēriem laikam vis neaprobežosies, bet pieprasīs pirmo Bībeles izdevumu.

Uz Reitera publiskajām izpausmēm reaģējis arī kāds Twitter lietotājs @tepirs, kurš aizrādījis, ka cilvēku ar acīmredzamām garīgās veselības problēmām par debilu saukt nevajadzēt.

"Nožēlojami mēģinājumi asprātībā Radio 101 ēterā. Var jau būt, ka tas cilvēks tiltā ir slims, bet tas nenozīmē, ka tas nav traģiski. (..) Tagad tas cilvēks nokrita. Kā būtu ar vēl kādu jēlu epitetu, loh?" uz Reiteru niknojās @tepirs.

Pats Reiters, reaģējot uz klausītāju sašutumu, paskaidroja, ka viņš vienkārši ir pārprasts. "Es neatbalstu to, ka kāds rāpjas pa tilta vantīm. Redzi, var jau nokrist arī negribot... tapēc aizsvilos! Cilvēks ir miris. Miers!" vīteroja Reiters.

Traģiskā gadījuma apstākļu analīzē pēc notikušā iesaistījušies arī atsevišķi sabiedrībā zināmi cilvēki - Kārlis Būmeistars devis padomu vienkārši noņemt tilta vantis, bet šobrīd Īrijā dzīvojošais pianists Ivars Kļaviņš asi reaģējis uz Nila Ušakova paziņojumu sodīt atbildīgās personas. 

"Atlaid gan, lai vēl kāds cilvēks paliek bez iztikas ienākumiem, bez iespējas nodrošināt ģimeni un arī nolemj izdarīt pašnāvību," nikni vīteroja jaunais censonis.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!