Foto: Publicitātes foto

Masu histēriju Latvijas sociālajos tīklos izraisījusi jauna muzikālā apvienība Get it! (attēlā), kuras pirmais veikums – deju hits Vasara - tā neparastās lirikas dēļ raisījis plašas diskusijas par to, vai dziesma domāta kā parodija vai arī jaunieši solārija, presītes kačāšanas, pliku čiksu un auksta aliņa apdziedāšanu uztver dziļi nopietni.

Pati apvienība, kuras sastāvā darbojas Sintija Ģēģere, Jānis Lērums un Mārcis Rēdmanis, sevi dēvē par jaunu un ekspresīvu trijotni, kuru piedāvātais hits ir vasaras baudīšanas neatņemama sastāvdaļa.

"Get it! jeb Dabūt! pamatbūtību raksturo cilvēka tieksme pēc baudām, kuras viņš var iegūt, dodoties cauri mūžīgajiem pretstatiem," sevi filozofiski raksturo pati grupa. Hits Vasara, kas jau sociālajos tīklos nodēvēts par jūnija karstāko melodiju, lepojas ar dziļi filozofiskiem tekstiem.

Jaunais dzejnieks Mārcis Rēdmanis savā lirikā uzbur īsti vasarīgu noskaņu ar vārsmām "skrien čiksas gandrīz plikas", "džeki savas presītes kačā", "ledusskapja durvis atveras - aliņš tur auksts" un "hei, solārij, aizmirsti par mani vismaz līdz rudenim".

Tikmēr Latvijas mūzikas eksperti un sociālo tīklu aktīvisti azartiski strīdas par to, vai klips ir jautra parodija vai kas cits. Jaunos talantus aizstāv talantīgais pianists Ivars Kļaviņš, atzīstoties, ka, klausoties dziesmu, izjūt īstas ilgas pēc dzimtenes. Taču daudzi ir viņam pretējās domās.

Hits Vasara sociālajos portālos nosaukts par pasaules gala priekšvēstnesi, un mūzikas baudītāji atzīstas, ka tas liekot "ausīm asiņot". Vienbalsīgi tiek atzīts, ka Get it! parādīšanās pie Latvijas šovbiznesa zvaigžņotajām debesīm pārspēj pat Samantas Tīnas pēdējā laika pikantos izlēcienus.

Par jaunajiem censoņiem viedoklis ir arī vienam no Latvijas populārākajiem mūzikas kritiķiem - Uldim Rudakam.

"Tā nav pagrīde, tā ir dzīve - domāju, ka šis "ģenialitātes" ziņā neatpaliek no Samantas Tīnas hita," ar portāla Twitter starpniecību iepazīties ar Get it! daiļradi mudina Rudaks, kurš nesen šajā pašā portālā publiski kaunināja Samantas tēla un repertuāra veidotājus.

Mūzikas ekspertu uzjautrina arī jestrās trijotnes uzvārdu skanējums. "Un ja vēl mūzikas autoru sauc Jānis LĒRUMS, tas, man liekas, psihei ir vēl kaitīgāk, nekā ja bērnībā saukā par Mudaku un Duraku," ironizē Rudaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!