Foto: F64
Krievu reperis Timati (attēlā) un viņa domubiedri izveidojuši videoklipu, kurā apspriež vietējā šovbiznesa sasāpējušās problēmas, tostarp ironizē par dziedātāju Filipu Kirkorovu, izsakot mājienus par viņa pērkamību un netradicionālo seksuālo orientāciju.

Videoklipā, kas nosaukts Давайдосвидания, atsaucoties uz neseno Timati un Kirkorova aso vārdu apmaiņu sociālajā tīklā Twitter, reperi nosoda māksliniekus, kuri radošumu atstājuši otrajā vietā, dodot priekšroku intrigām un provokācijām. Dziesmā ir vārdi:

Болгарский перец на измене — не следил за троном,
Не фильтровал трассу — тромбовал прессу.
Тут дело не в эфире и дело не в сервизе,
Ищите другой смысл в моей репризе.

Timati atbalstījuši reperi Nel, L'One, Miša Krupins un ST, ar kuriem kopā viņš vienas nakts laikā uzrakstījis dziesmas vārdus, aicinot citus mūziķus mainīties un būt godīgiem. Tieši godīgumu piesauca Kirkorovs strīdā ar Timati tīklā Twitter.

Pēc МУЗ-ТВ balvu pasniegšanas ceremonijas Timati bija sociālajā tīklā pažēlojis par to sadalījuma neobjektivitāti, uz ko Kirkorovs atcirta: "Tev kādi jautājumi radušies? Esi visgodīgākais?"

"Nejauc lietas, es neesmu no tavas gaiļu biedrības, atceries to! Un uz redzēšanos! (И давайдосвидания)," tikpat nikni atbildēja Timati.

Šī Twitter sarakste jau sadalījusi Krievijas šovbiznesu divās nometnēs, tāpēc nedēļu pēc konflikta Timati un pārējie reperi nolēmuši darīt galu baumām un skaidri paust savu viedokli, lai gan apzinās, ka dziesmas teksta rupjības dēļ tiks kritizēti vēl vairāk.

"Krievu šovbiznesa darbības sistēma, kas tika izveidota pirms daudziem gadiem, vairs nedarbojas. Tā neatspoguļo realitāti — mēs esam spiesti valkāt maskas, lai pārvarētu barjeras, bet mēs esam noguruši. Mēs atbalstām kvalitatīvus produktus un to, lai jauni vārdi varētu brīvāk piekļūt šim tirgum," Krievijas ziņu aģentūras citē Timati.

Šovbiznesu kritizējošā dziesma ierakstīta meihana – azerbaidžāņu tautas mūzikas – stilā, ko izpilda kā rečitatīvu, un arī repera klipā redzamie personāži ir ļoti līdzīgi internetā lielu ažiotāžu radījušā video Давайдосвидания varoņiem.

МУЗ-ТВ balvu pasniegšanas ceremonija šogad piesaistīja uzmanību jau pirms tās sākuma – televīzijas kanāla vadība, baidoties no iespējamām provokācijām, ko varētu atļauties šovu vadītāja Ksenija Sobčaka, atteicās no viņas kandidatūras. Pēc tam no šova vadīšanas pats atteicās viņas kolēģis Andrejs Malahovs, kurš ir Sobčakas sens draugs.

Savukārt pēc ceremonijas dziedātājs Sergejs Lazarevs pauda sašutumu, ka nācies dziedāt par velti, un atteicās no dalības tādā pat koncertā Kazahstānā. Līdzīgi rīkojās arī citi krievu popmūziķi.

Pēc šiem skandāliem МУЗ-ТВ vadība pieņēma lēmumu pārtraukt šo balvu pasniegšanu, kas, kā vēsta krievu mediji, daudzus mūziķus nemaz neesot sarūgtinājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!