Foto: AP/Scanpix
Prestižajās zirgu skriešanās sacīkstēs, kas ik gadu ar karaliskās ģimenes dalību norisinās Askotā, šogad bijusi īpaši barga modes policija – dāmas bez cepures, ar kailiem pleciem, kailām rokām vai pārāk īsos tērpos teritorijā netika ielaistas.

Lai kļūtu par smalkā pasākuma dalībniecēm, dāmas varēja izlīdzēties ar modes policistu izdalītajām cepurēm un lakatiem. Tetovējumu demonstrēšana, kā izrādās, tomēr nebija pret noteikumiem, jo īpaši, ja tie klāja rokas tādā veidā, ka atgādināja piedurknes.

Tomēr, kā liecina sacīkšu laikā tapušās fotogrāfijās, stingrajām policistēm nebija pa spēkam pārģērbt visas stila likumu pārkāpējas. Tāpat arī smalki tērpušies kungi nekautrējās malkot alu no plastmasas glāzēm.

Karaliskās ģimenes lokā šie likumi nozīmē cepuri vismaz desmit centimetru diametrā. Svārki nedrīkst būt īsāki kā līdz celim, tāpat nepieļaujamas ir kleitas bez lencītēm un tādas, kuru lencītes ir šaurākas par diviem centimetriem. Arī "parastajām apmeklētājām" jāierodas pēc iespējas greznākā galvas rotā.

Zirgu jāšanas sacensības Royal Ascot, kas ir vienas no vecākajām un prestižākajām pasaulē, šogad notika 301. reizi. Sacensības, kurās piedalās pasaulē labākie zirgi un žokeji, tradicionāli atklāj Anglijas karaliene, kas šo pasākumu apmeklē ar visu ģimeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!