Foto: AFP/Scanpix
Holivudas aktrise Nikola Kidmena (attēlā) nupat nosvinējusi 45. dzimšanas dienu, kurai par godu apkopoti vairāki interesanti fakti - pirmkārt, viņa dzimusi Havaju salās, nevis Austrālijā, kā to ierasti apgalvo mediji.

Aktrise, kuras augums ir 180 centimetri, jau 13 gadu vecumā bija 176 centimetrus gara. Karjeras sākumā viņa krāsoja savus dabīgi blondos matus rudus, lai tie labāk piestāvētu viņas bālajai ādai.

Kidmenai, kura nav beigusi pat vidusskolu, intelekta koeficients IQ ir 132 punkti, kas atbilst zinātņu kandidāta intelekta līmenim.

Skolas laikā nākamajai slavenībai garā auguma un vasaras raibumu dēļ bija dažādas neglaimojošas iesaukas, tostarp Burkāns, Slota un Stublājs.

"Oskarotā" zvaigzne kailskatos neizmanto dublieres pakalpojumus, savukārt brīvajā laikā raksta īsos stāstus, kurus cer kādreiz arī publicēt, kā arī aizraujas ar klavierspēli (to varēja novērtēt filmā Aukstais kalns).

Kidmena iekļuvusi Ginesa rekordu grāmatā kā aktrise, kas saņēmusi visu laiku lielāko honorāru par filmēšanos reklāmā. Chanel No. 5 kampaņas četru minūšu klips aktrisi padarīja par 3,71 miljonu ASV dolāru bagātāku. Tātad viņa strādāja par 928 800 dolāriem minūtē.

Filmas Stundas varones - rakstnieces Virdžīnijas Vulfas - lomai arī ārpus filmēšanas laukuma Kidmena staigāja ar lieko degunu, lai izvairītos no preses uzmanības, turklāt tieši tolaik norisinājās viņas šķiršanās no aktiera Toma Krūza. 

Tāpat kreile Kidmena šīs lomas dēļ iemācījās rakstīt ar labo roku. Viņas sniegums šajā darbā tika novērtēts ar "Oskara" balvu.

Aktrises otrais vīrs - mūziķis Kīts Urbans - viņai kā kāzu dāvanu 2006. gadā pasniedza Emīlijas Brontē romāna Kalnu aukas pirmizdevumu, kura vērtība ir aptuveni 200 000 dolāru.

Kidmenai ir četri bērni – kopā ar Tomu Krūzu adoptētie Izabella Džeina un Konors Entonijs, kā arī Sandija Rouza, kuras tēvs ir Urbans, un surogātmātes iznēsātā Feita Mārgareta.

Trīs Kidmenas varones dēvētas par Greisu: filmās Dogvila un Citi, kā arī komēdijseriāla Saturday Night Live epizodē. Šī gada aprīlī izskanēja ziņas, ka viņa varētu atveidot aktrisi un Monako princesi Greisu Kelliju plānotajā filmā Grace of Monaco.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!