Foto: Reuters/Scanpix

Ietekmīgā biznesa žurnāla Forbes izveidotajā pasaules pelnošāko 30 gadu vecumu nesasniegušo slavenību sarakstā dominē dziedātājas, bet saraksta pirmajā vietā ierindojusies kantrī mūzikas dziedātājai Teilore Svifta (attēlā).

22 gadus vecā Svifta 12 mēnešu periodā, kas noslēdzās maijā, saskaņā ar Forbes aprēķiniem ir nopelnījusi 57 miljonus ASV dolāru (32,5 miljonus latu).

Forbes aprēķināja, ka Svifta ar katru koncertu nopelnījusi apmēram vienu miljonu dolāru (570 tūkstošus latu), kā arī veiksmīgi pārdevusi savus albumus un citus izstrādājumus, kas vairoja viņas peļņu. Oktobrī Sviftai gaidāms jauns albums.

Otrajā vietā ierindojās 18 gadus vecais tīņu elks Džastins Bībers, kas ir vienīgais vīrietis pelnošāko trīsdesmit gadu vecumu nesasniegušo slavenību saraksta pirmajā pieciniekā. Viņš gada laikā nopelnījis 55 miljonus ASV dolāru (31,3 miljonus latu).

Trešajā un ceturtajā saraksta vietā Forbes ierindoja dziedātājas Riannu un Lady Gaga, kas nopelnījušas attiecīgi 53 un 52 miljonus dolāru (30,2 un 29,7 miljonus latu).

Pirmo labāk pelnošo jauno slavenību piecinieku noslēdz Keitija Perija ar 45 miljonu dolāru (25,7 miljonu latu) lieliem ienākumiem.

Lady Gaga pērn ierindojās šī saraksta pirmajā pozīcijā, nopelnot 90 miljonus ASV dolāru (51,3 miljonus latu). Forbes viņas ienākumu kritumu skaidro ar to, ka laikā no 2011.gada maijam līdz šā gada maijam 26 gadus vecā ekstravagantā dziedātāja nedevās koncertturnejās.

Sestā pelnošākā slavenība ir britu dziedātāja Adele, kas nopelnījusi 35 miljonus ASV dolāru (19,9 miljonus latu), bet viņai seko 22 gadus vecā aktrise un vampīrsāgas Krēsla galvenās lomas tēlotāja Kristena Stjuarte, kuras ienākumi lēšami 34,5 miljonu dolāru (19,7 miljonu latu) apmērā.

Astotais pelnošākais jaunais šovbiznesa censonis ir reperis Lils Veins, kura ieņēmumi gada laikā līdz maijam sasniedza 27 miljonus dolāru (15,4 miljonus latu).

Pirmo desmitnieku pelnošāko jauno slavenību sarakstā noslēdz abi Stjuartes kino partneri - 20 gadus vecais Teilors Lotners un 26 gadus vecais Roberts Patinsons. Katrs no viņiem nopelnījis 26,5 miljonus dolāru (15,1 miljons latu).

Forbes sarakstā ņēma vērā "albumu un koncertu pārdošanas ieņēmumus, ieņēmumus no filmām, dalības pasākumos un reklāmās". Informācija tika iegūta, aptaujājot šovbiznesa darboņus - menedžerus, aģentus. Žurnāla aprēķinātajos ieņēmumos nav atskaitītas izmaksas par aģentu darbu, kas, kā norādīja Forbes, ir "izmaksas, kas saistītas ar to, ka esi slavens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!