Foto: Privātais arhīvs

Ar savu pirmo singlu Tu zini sevi Latvijas mūzikā piesaka meiteņu duets - Elīna Romašova un Ilze Miča jeb Twinsouls (attēlā). Meiteņu apvienības vārds jau pazīstams r'n'b cienītājiem Eiropā, un nu viņas cer iepatikties arī pašmāju mūzikas gardēžiem.

"Ne pārāk publiski darbojamies jau kopš 2009. gada. Esam ar panākumiem piedalījušās jauno izpildītāju konkursos ārzemēs - Lietuvā Ziemassvētku festivālā ieguvām pirmo vietu, pirmo vietu pagājušogad ieguvām arī konkursā Polijā.

Sākām domāt: pietiks dziedāt kaverversijas un dauzīties apkārt - vajag kaut ko savu," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta grupas dalībniece Elīna.

Pašmāju mūziķu klāstā meitenes nevarējušas atrast nevienu, ar kuru sadarboties, tāpēc producenta meklējumos devušās uz Lietuvu, kur iepazinušās ar vietējo zvaigzni - Linu Adomaiti, kurš tad arī producējis meiteņu pirmo hitu Tu zini, kuram mūziku un vārdu radījušas pašas Twinsouls.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Twinsouls_Tu_zini.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

"Mūsu stils ir r'n'b. Zinām, ka Latvijā tas nav populārs, bet nebaidāmies izaicinājuma, dziedot šajā stilā. Tas ir mūsējais un palīdz mums arī vokāli atklāties," skaidro Elīna.

Lietuvā un Polijā Twinsouls vārds jau ir labi pazīstams, turklāt meitenes zina arī Lielbritānijā, jo viņas nesen ar labiem panākumiem startējušas šovā X-Factor, tiekot līdz trešajai kārtai.

Ikdienā abas skaisto balsu īpašnieces strādā nopietnos amatos - Elīnai ir maģistra grāds mārketingā, bet Ilzei - grāmatvedībā, un abas pelna naudu attiecīgajās sfērās, pagaidām mūziku uzskatot par hobiju. "Protams, ka grūti darbu savienot ar mūziku, bet sirdij jau nepavēlēsi," smejas Elīna.

Lai gan grupas nosaukuma dēļ klausītāji bieži notur abas par dvīnēm, dziedātāja atklāj, ka radniecības abu meiteņu starpā nav - viņa pati ir rīdziniece, bet Ilze nāk no Jelgavas.

"Nosaukums Twinsouls būtībā nozīmē "radniecīgas dvēseles". Mums abām patīk viena veida mūzika, mums ir viens un tas pats muzikālais sapnis, domājam vienādi - esam dvēseļu radinieces," grupas nosaukumu skaidro Elīna.

Meiteņu pirmais hits Tu zini esot stāsts, kas radies pēc patiesa dzīves notikuma, kuru grūti pārvarēt, ja esi viens. Meitenes šajā dziesmā atklāj savu ticību tam, ka ikvienam no mums ir kāds, kurš zina, kā palīdzēt, iedrošināt un parādīt īsto ceļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!