Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu žurnāls The Oprah Magazine (plašāk pazīstams vienkārši kā O) veicis pētījumu, lai noskaidrotu, cik ļoti daudzu sieviešu ideāls – slavenā lelle Bārbija – realitātē varētu būt atbilstošs dzīvas sievietes ķermeņa formām.

Kā zināms, bērnībā meitenes spēlējas ar lellēm, bet pieaugušas cenšas par tādām kļūt, balinot matus, liekot biezu grima kārtu un ķirurģiski izmainot ķermeņa formas. Tomēr žurnāla pētījums liecina, ka aizrauties ar līdzināšanos Bārbijām vajadzētu ar mēru.

Fotogrāfs Metjū Rolstons kopā ar modeli Keitiju Halčišiku ar diagrammām uzskatāmi parādījuši, cik ļoti reālais sievietes ķermenis atšķiras no kārotā ideāla un kāda transformācija būtu nepieciešama, lai sieviete kļūtu tāda kā viņas plastmasas elkdievība.

Kā redzams, būtu nepieciešama pieres ādas nostiepšana, žokļu kaulu operācija, vaigu un kakla apjoma samazināšana, zoda implanti, pretdabiska plecu līnija, krūšu nostiepšana, roku liposakcija un - galu galā - ribu izņemšana. Vārdu sakot, no reālās sievietes būtu jāpaliek vien pusei.

Protams, šī nav pamācība, kā to izdarīt, bet fotogrāfs kopā ar slavenās Ford aģentūras modeli cenšas parādīt, cik ļoti tiekšanās pēc iedomāta ideāla ir muļķīga un nerealizējama.

Tāpat žurnāla eksperti norādījuši uz paralēlēm starp fiktīvo Bārbiju un tiem sieviešu parametriem, ko tiražē glancētie žurnāli. Tās, pēc viņu domām, ir precīzi tās pašas lietas: ja pieaugusi sieviete vēl spēj abstrahēties no smadzeņu skalošanas, tad pusaugu meitenēm pretoties ideāla ķermeņa kārdinājumam ir praktiski neiespējami.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!